קולנוע הוא תחום אמנות שעוסק בהקרנת סרטי קולנוע, בדרך כלל באולמות קולנוע. חוויה קולנועית הם התחושות שעוברות עליינו, בזמן צפייה בסרט. אנחנו מתרגשים, צוחקים, בוכים, נבהלים וכן הלאה, בהתאם למה שהסרט ניסה לעשות. כאשר זה קורה- זה אומר שהסרט הצליח להשפיע עליינו. בקולנוע, יש הרבה מאוד אמצעים בהם ניתן להשפיע על הצופה, החל מהתסריט, הבימוי, הצילום, העריכה, הסאונד מוכן הלאה.
ואיך זה קשור לסרטוני תדמית לעסקים?
מאוד קשור, כי גם סרטון תדמית לעסק מנסה להשפיע על הצופה בסרט. אמנם בקולנוע המטרה העקרית היא לבדר את הצופה, בעוד שבסרטון תדמית המטרה היא לגרום ללקוח לאהוב את הסרט בו הוא צופה, ובכך גם לאהוב את העסק שמאחורי הסרטון. עדיין, מכיוון שהמטרה היא להשפיע על הצופה כמו בקולנוע, אפשר וצריך להשתמש בכל הכלים הקיימים בקולנוע, בכדי לספק לצופה בסרטון התדמית חוויה קולנועית.
מנהל עסק - מעוניין לחזק את המיתוג של העסק?
מעוניין להגיע לקהלי יעד חדשים, או להיכנס לשווקים חדשים?
ראה תחילה סרטון תדמית לעסק המציג מערכת מתקדמת לקווי ייצור
מדובר על סרטון של כדקה וחצי, אשר מציג בצורה קצבית וקולחת, מערכת חדשנית לניהול קווי ייצור, אשר משפרים בצורה משמעותית את הביצועים של קווי הייצור.
באיזה כלים השתמשנו בהפקת סרטון התדמית?
בכדי להשיג את החוויה שרצינו בסרט זה, השתמשנו בהרבה מאוד כלים שלקוחים מעולם הקולנוע, במטרה ליצור סרטון תדמית לעסק שמשפיע על הצופה, ועיקרם:
1. תסריט- בעקבות תחקיר מקיף על העסק, הכנו תסריט אשר היווה את הבסיס לסרטון זה, הכולל 'התחלה' 'אמצע' וסוף', כמו בסיפור קולנועי. 'ההתחלה' היא הצגת הבעיה. 'האמצע' הוא הצגת הפתרון, ואיך הוא מיושם אצלן לקוחות קיים ומרוצה. 'הסוף' הוא הצגה למה כדאי למי שצופה בסרט גם לאמץ את הפתרון המוצע.
2. צילום וידאו באיכות גבוהה- הסרט מבוסס על צילומי וידאו באיכות גבוהה, Full HD, עם מצלמת DSLR, כאשר בצילומים דינמיים השתשנו במצלמה מיוצבת על גביי סטדיקאם (SteadyCam). באופן כזה הצילומים הם ברמה קולנועית
3. תוספת גרפיקה דינאמית והדמיות תלת ממד- הדרך הנוחה ביותר להציג פתרון הנדסי בצורה הפשוטה והברורה ביותר היא באמצעות גרפיקה דניאמית, כאשר מרכיבי המערכת מוצגים דרך הדמיות תלת ממד באיכות גבוהה.
4. עריכה קצבית ומדוייקת- הסרט נערך על פי התסריט בצורה מדוייקת, כך שאין בסרט 'זמנים מתים' או 'מיותרים', כאשר בתוך כ 1:30 דקות מועברים כל המסרים השיווקיים.
5. עבודת פוסט-פרודקשין רבה- בכדי להעניק לסרט מראה קולנועי, מה שמחזק את החוויה הקולנועית שאנחנו מעוניינים להשיג, הושקעו שעות רבות במה שנקרא פוסט-פרודקשין (Post Production). מדובר על עבודה שמבוצעת אחרי העריכה, תוך שימוש בכלי עיבוד וידאו רבים, במטרה להקנות לסרט מראה קולנועי.
לסיכום, סרטוני תדמית לעסקים מופקים בכדי להשפיע על הצופים. מומלץ שבכאלה סרטים יופעלו אותם כלים שבהם נעשה שימוש בקולנוע, בכדי לספק לצופים חוויה קולנועית.
מדובר על סרטון תדמית לעסק, אחד מתוך סדרה של מספר סרטוני תדמית, אשר הפקנו עבור חברה ישראלית שפיתחה תאורה חדשנית לבית, וקידמה שיווקית את המכירות בארצות הברית. ההפקה הייתה באמת ברמה של הפקת סרט קולנוע, עם מספר גדול של שחקנים, צוות הפקה שהורכב ממספר צלמים, עוזרי צלם, תאורנים וגריפ, כל זאת במטרה להפיק סדרת סרטונים שנראים ברמה מאוד גבוהה, מעניינים ומושכים ויזואלית לצפייה, למרות שכל סרטון הוא באורך של כ- 30 שניות. בהחלט אתגר.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
ראו סרטון תדמית לחברת הובלות בינלאומית שהפקנו לאחרונה
סרטון תדמית זה נועד לקדם שיווקית חברת הובלות בינלאומית. לכאורה, יכולנו להפיק סרטון קצבי וכייפי בו רואים משאיות, מכולות, אוניות, מטוסים, עם קריינות נלהבת על היכולות הבינלאומיות של החברה. מכיוון שעיקר הפעילות של חברת ההובלות היא רלוקיישן לחו"ל של משפחות, החלטנו להפיק סרטון תדמית שיהיה בנוי כמו סרט קולנוע קצר, שיספר את סיפורם של משפחה ישראלית בדרך לרילוקיישן, מה עובר עליהם, ואיך חברת ההובלות סוגרת להם את כל הפינות, החל מהרעיון, הטיפול באריזות, ייצור מארזים מיוחדים, שילוח ימי או אוירי, ועד להגעה ליעד, כשהמשפחה לא צריכה לעשות כלום בתהליך.