אצל האמריקאים, בכל מה שקשור לבטיחות, אין בכלל חוש הומור. הם לקוחים את זה בשיא הרצינות. אבל סמארטפונים הפכו למכת מדינה בכל העולם. כולם נמצאים בטלפון כח הזמן, בעבודה, בנסיעה ברכב, ובהליכה. כל יום שומעים על עוד אסונות שנגרמו מבהיה של נהגים בסמאטרפון, במקום להתרכז בנהיגה. אין ספק, נדרשת פעילות חינוכית, וכל הדרכים כשרות, על מנת למגר את התופעה מבחינה בטיחותית, ברמה של להציל חיים.
מה זה אומר מבחינת בעלי עסקים?
אם כולם נמצאים בסמארטפונים כל הזמן ובכל מקום, המשמעות היא שחייבים להפנות את הפרסום של העסק למדיה זו. לכן, מאוד מומלץ לבעלי עסקים, להשקיע בפרסום שמותאם בצורה הכי טובה לצפייה בסמארטפונים. והיום זה כבר ברור לכל בעל עסק, שהפרסום הכי יעיל, כמעט בכל מדיה, הוא סרטון תדמית שהופק עבור העסק או המוצרים של העסק. עדיין, לכל מדיה יש את המאפיינים שלה, ולכן כל הפקה של סרטון תדמית חייבת להיות מותאמת למדיה בה היא אמורה להיות מוצגת.
איך מומלץ להפיק סרטוני תדמית בכדי שיתאימו לצפייה דרך סמארטפונים?
בכדי להגדיל את היעילות של סרטוני תדמית שאמורים להיות נצפים דרך סמארטפונים, מומלץ בכל הפקה להקפיד על הנושאים הבאים:
1. סרטונים באורך של 30-60 שניות- אורך סרטון תדמית הוא נושא חשוב בכל מדיה דיגיטלית, אבל בצפייה דרך טלפונים חכמים היא חייבת להיות הכי קצרה שאפשר. זמן צפייה ממוצע בסרטוני תדמית בסמארטפונים היא כ- 20 שניות, כך שחייבים שהמסרים השיווקיים יהיו מספיק ברורים ומושכים כבר בשניות הראשונות של הסרטון, אחרת הלקוח הפוטנציאלי ינטוש את הצפייה בסרטון.
2. מוצר בודד- חייבים להפיק סרטון תדמית לכל מוצר בנפרד, ולא כמה מוצרים באותו סרטון. תדמית לעסק פחות מתאימה בסרטונים קצרים שנועדו לצפייה בטלפונים, אלא בעיקר קידום מכירות של מוצר בודד.
3. מסר עיקרי יחיד- בסרטון קצר אין מצב להעביר מסרים רבים ומורכבים ללקוחות. זה חייב להיות הכי פשוט וברור, וחשוב להדגיש מסר עיקרי בודד, שיודגש גם בויז'ואל, גם בכותרות וגם בקריינות (במידה וקיימת).
4. להניח שצופים ללא סאונד- מכיוון שצופים בניידים בכל מקום ובכל זמן, צריך להניח שצופים בסרטון התדמית ללא סאונד, כלומר- ללא ערוץ השמע. לכן, מומלץ להפיק סרטוני תדמית ללא קריינות, ולוודא שהמסר השיווקי מועבר באמצעות הויז'ואל בלבד, כולל הכותרות המוצגות לאורך הסרטון.
5. הרבה דינמיות- חשוב שכל מה שמוצג בסרטון יהיה קצבי ודינמי, שגם ימשוך מספיק תשומת לב, וגם ייתן תחושה של חדשנות וקידמה.
6. עדיף הומור אבל בעדינות- הומור הוא דבר נהדר, במיוחד כאשר מדובר בסרטונים קצרים לצפייה בסמארטפונים. אבל, הגבו בין הומור לבין 'טיפשות' הוא מאוד דק. חלק מהאנשים עלולים להיפגע מהומור בוטה, או לחשוב שמי שמציג הוא 'טיפש'. לכן, זה בסדר לשלב הומור בסרטון, אבל הוא צריך להיות די עדין. כזה שמעלה חיוך, ולא 'קורע מצחוק'.
7. לכוון את כל הסרטון רק לקהל היעד- מאוד חשוב שהסרטון ידבר בדיוק בשפה של קהל היעד המאוד מוגדר של המוצר שמעוניינים לקדם, ולא לצפות שהסרטון 'ידבר לכולם', כי אז תאבדו את כולם. לכל מוצר יש את קהל היעד המצומצם, שעבורו המוצר הכי מתאים. לכן, מומלץ לדבר רק אליו, בכדי לחזק את הנטייה של מי שצפה
בסרטון התדמית, שהוא גם יהפוך ללקוח של המוצר. במידה ומקדמים את הסרטון תדמית בגוגל או ברשתות החברתיות, מאוד מומלץ גם לטרגט את קהל היעד המוגדר, כך שבוודאות הוא יגיע לקהל היעד.
8. להתאים את פורמט הסרטון למדיה- סרטונים שאמורים להיות ניצפים בטלפונים חכמים, מומלץ להפיק אותם בפורמט של HD 720P, שזהו פורמט סטנדרטי של HD, ובאיכות טובה שבהחלט מספיקה לצפייה דרך ניידים, וגם לא מעמיסה את הרשת הסלולרית לצורך הצגת הסרטון. אבל, אם מדובר על סרטון לצפייה באינסטגרם, מומלץ על פורמט מרובע, לא סטנדרטי, אבל כזה שיוצג בצורה אופטימלית על המסך האנכי שבו צופים באינסטגרם.
לסיכום, כל בעל עסק חייב להפנים שהלקוחות הפוטנציאלים עברו לטלפונים חכמים (סמארטפונים), ולכן חייבם להתאים את סרטוני התדמית שמפיקים למוצרי העסק למדיה זו, ולטרגט אותם לקהל היעד.