כיום, אין כמעט עסק שאין לו מתחרים. זה נכון אפילו לחברות הייטק הכי מתקדמות, ובוודאי לעסקים קטנים. לכן, על מנת שהעסק יבלוט ביחס למתחרים, חייבים לחזק את המיתוג של העסק. עסק ממותג ומוכר, בהחלט בולט ביחס למתחרים, וכאמציגים לקהל היעד סרטי תדמית של העסק- הלקוח הפוטנציאלי מרגיש שהוא מכיר את העסק ויכול לסמוך עליו. אבל, ההשקעה הנדרשת במיתוג של העסק, לרמה שהוא יהיה ממש מוכר לקהל היעד, מדובר על השקעה אדירה, של קמפיינים שיווקיים בכל סוגי המדיה, אפילו בטלוויזיה, מה שמקפיץ את ההשקעה השיווקית הנדרשת לסכומים שרק חברות ענק יכולות ומוכנות להשקיע. אפשר כמובן להפיק סרט תדמית לעסק, שבנוי בצורה טובה, ומופק בצורה מקצועית, ואותו להפיץ בעיקר באמצעי המדיה השונים באינטרנט, שבהשקעה סבירה ייצור תדמית חיובית לעסק, וגם הכנת מספר קמפיינים ממומנים בדיגיטלמאוד יקרה, ובהחלט יוצרת חשיפה טובה לקהל היעד.
אבל, יש אפשרות נוספת לבדל את העסק מהתחרות, וזה על ידי הפקה של סדרה של סרטי טיפים שמיועדים לקהל היעד של העסק, מה שמהווה תחיליף מצויין לסרט תדמית לעסק.
לפני שנציג את נושא סרטי הטיפים, ראו קודם כל סרט תדמית לעסק, שנועד לחזק את התדמית המקצועית של העסק:
מנהל עסק- מעוניין לחזק את המיתוג המקצועי של העסק?
מעוניין לבדל את העסק מהמתחרים?
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
ראו תחילה סרט תדמית ליצרנית של ציוד לטיפולים קוסמטים-רפואיים
מדובר על סרט תדמית קצר, באורך של כדקה, אשר נועד לחזק את התדמית המקצועית של חברת אקטיב טכנולוגיות, בתחום של ציוד לטיפולים קוסמטים-רפואיים. החברה עם שולטת במגוון טכנולוגיות, שעל חלקן יש לה אפילו פטנטים רשומים, אשר איפשרו לה לפתח שלושה קווי מוצרים, בשלוש טכנולוגיות שונות, כך שכיום הם מייצרים מכשירים שמכסים את כל סוגי הטיפולים הקומסטים-רפואיים הנדרשים, כאשר לכל טכנולוגיה יתרונות שונים, שהופכות אותה להכי מתאימה לצרכים השונים, ובכך הופכת את החברה למובילה בתחומה, עם בידול משמעותי מהמתחרים, שאין להם פתרונות טכנולוגיים כל כך מגוונים. אין ספק שסרט תדמית לעסק זה מדגיש את היתרונות של העסק והטכנולוגיות השונות בקווי המוצרים השונים.
ראו סרט טיפ מקצועי למשרד עורכי דין
מדובר על סגנון נוסף של סרט טיפ, עבור משרד עורכי דין. בסרט זה, עונה מנהל המשרד על השאלות העיקריות שעולות לאנשים שצריכים להתמודד חלילה עם תביעות סיעוד. בסרט, מנהל המשרד, שהוא כמובן עורך דין, נותן מענה ברור ומדוייק כמעט לכל שאלה שעולה בתחום, ובוודאי לשאלות העיקריות בתחום
מהם הסגנונות של סרטי טיפים שאנחנו מציעים?
על מנת לחזק את המיתוג של עסק, ולבדל אותו מהמתחרים, אנחנו ממליצים להפיק שני סוגים של סרטי טיפים:
1. סרט טיפים מקצועי- מדובר על סרט, שפונה לקהל יעד ספציפי, שהוא הלקוח העיקרי של העסק, והצגה של טיפים מקצועיים בתחום השירות של העסק, שיציג את החוזקה המקצועית של העסק, ובו זמנית גם יציג את האנשים המובילים בעסק, ויצור חיבור רגשי לאותם אנשים.
2. סרט של סיפור הצלחה- סרט שמתאר סיפור הצלחה בתחום העיסוק של העסק, שמוצג או על ידי לקוח שכבר ביצע עסקה מול העסק, או באמצעות הצגה של מנהל העסק לגביי הצלחה שהייתה מול לקוח ספציפי.
נציג עכשיו כל סגנון הפקה ודוגמאות בנפרד של סרטי טיפים כתחליף לסרט תדמית לעסק.
הפקה של סרט תדמית מקצועי, במקום סרט תדמית לעסק
אם המטרה של סרט תדמית לעסק היא לחזק את התדמית המקצועית של העסק, אזי סרט טיפ מקצועי צריך לכלול את הנושאים הבאים:
1. הסרט צריך לפנות לקהל היעד המקצועי של העסק, ושל קו המוצרים העיקרי של העסק
2. הסרט צריך לתת מענה מקצועי לנושא שמטריד את קהל היעד, ושמופיע בשאלות בפורומים מקצועיים, או בבלוגים בתחום.
3. רצוי שהנושא בסרט יוצג על ידי בעל מקצוע בתחום, שהוא איש של העסק, ולא על ידי פריזנטור. אני יודע שפריזנטור יציג את הנושא בצורה יותר שוטפת ומהוקצת, אבל אז לא ינתן לעסק קרדיט, כי יהיה ברור שמדובר בשחקן. עדיף שהנושא לא יצוג על ידי שחקן, אלא דווקא על ידי בעל מקצוע מהעסק, גם אם זה ישמע פחות זורם מביצוע על ידי פריזנטור מקצועי, אבל דווקא זה יחזק את התדמית המקצועית של העסק.
לסיכום, במקום סרט תדמית לעסק, ניתן להפיק סרטי טיפים מקצועיים, או סרטי סיפור הצלחה, אשר מכוונים לקהל היעד של העסק, ומחזקים את התדמית המקצועית של העסק, ותורמים לחיבור רגשי עם העסק, ובהמשך גם ליצירת קשר במקרה הצורך.
מדובר על סרט סיפור הצלחה באורך של כ- 2 דקות, בו מנהל משרד עורכי דין, מציג סיפור הצלחה בהיקף מאוד משמעותי, של קבלת 750 אלף ש"ח. סיפור ההצלחה מסופר בצורה מאוד מעניינת, מעצם זה שבתחילת התהליך היו מספר בעיות שניתן היה לחשוב שהסיכוי זכיה היה מאוד נמוך. למרות זאת- התהליך הסתיים בהצלחה, כאשר הדברים שנעשו לטובת ההצלחה היו מרתקים ומיוחדים. לכן, גם סרט סיפור הצלחה מהווה תחליץ מצוין לסרט תדמית לעסק.
ראו דוגמת סרט טיפ מקצועי של משרד עורכי דין
מדובר על סרט טיפ באורך של כ- 2 דקות, בו מנהל משרד עורכי דין, שאחד מתחומי הפעילות שלו הוא תביעות.לעשות על מנת לממש תביעה בתחום. עורך הדין מציג את הנושא באופן ישיר למלצה, ובצורה ברורה ומקצועית, מה שגם עונה לקהל היעד על מה הוא נדרש לעשות, ובעיקר- הוא מתחבר רגשית לעורך הדין שענה לו על הנושא, וסביר שהוא ייצור קשר עם אותו עורך דין במקרה הצורך, כך שסרט טיפ כזה בהחלט משמש כתחליף מצוין לסרט תדמית לעסק
הפקת סרט סיפור הצלחה, במקום סרט תדמית לעסק
סרט סיפור הצלחה, צריך לכלול את הנושאים הבאים:
1. סרט סיפור הצלחה צריך להיות בתחום העיניין של קהל היעד, ושמתאים לשירות העיקרי של העסק
2. ההצלחה המתוארת בסיפור ההצלחה, צריכה להיות הצלחה משמעותית, והתמורה שהלקוח שבסיפור ההצלחה צריך להיות בהיקף משמעותי. חשוב שהסיפור יהיה מעניין, כאשר בתחילת הסיפור ניתן להבין שהסיכוי להצליח היה נמוך, ולמרות זאת- בסוף התהליך הייתה הצלחה, מה שמחזק את התדמית המקצועית של העסק.
3. חשוב שהנושא יוצג על ידי מישהו מהעסק, או אפילו בעל העסק, ולא פריזנטור, בכדי ליצור חיבור רגשי בין הנושא, ההצלחה והעסק עצמו.
ראו דוגמת סרט טיפ מקצועי של סוכנות ביטוח
מדובר על סרט טיפ באורך של כדקה, בו מנהל סוכנות ביטוח, מציג בעיה של מתקפות סייבר, שזהו אחד האיומים הקשים על עסקים, ועל החשיבות של ביטוח סייבר שניתן כיום לבצע דרך הסוכנות, ומה היתרונות בכזה ביטוח. הנושא מוצג בצורה הכי מקצועית, לא על ידי פריזנטור, אלא על ידי בעל סוכנות הביטוח, כך שסביר שמי שמחפש פתרון לבעיית סייבר, ייצור קשר עם סוכנות הביטוח, מה ששוב מהווה תחליף מצוין לסרט תדמית.
ראו דוגמת סרט סיפור הצלחה של חברת פונדקאות חו"ל
מדובר על סרט סיפור הצלחה באורך של כ- 4 דקות, בו זוג שהתקשה להביא ילד לעולם, נעזר בחברת פונדקאות ישראלית, לצורך ביצוע תהליך פונדקאות בחו"ל. הזוג מציג את התהליך המורכב שהם עברו, תוך הדגשת הסיוע והתמיכה הרגשית שהם קיבלו מחברת הפונדקאות לאורך כל התהליך המוצלח, שרק בזכות החברה התהליך אכן הצליח, ויצר משפחה מאושרת חדשה בישראל. גם סיפור הצלחה מרגש זה, מהווה תחליף לסרט תדמית לעסק.