כל עסק חווה משברים. לפעמים המשברים נובעים מבעיה גלובלית כמו משבר פיננסי, או אפילו המשבר העולמי שנגרם ממגיפת הקורונה. לפעמים המשברים נובעים משינוי טכנולוגי, שהפך את העסק למיושן. בקיצור, ישנם סיבות רבות למשברים, והיכולת להתמודד עם המשבר תלויה בהנהלה ובבעלי העסק. פעמים רבות אנחנו רואים משברים, שגורמים להרבה מאוד עסקים לקרוס, למרות שלא היה בעסק בעיה אמיתית, אלא פשוט ההתנהלות וההתמודדות בזמן המשבר החריפה את מצב העסק ודירדרה את מצבו. ישנם מקרים שהמשבר כן רלוונטי לעסק, ושוב רק בגלל ניהול לא נכון- העסק נסגר. כלומר, יש חשיבות רבה לניהול של העסק עם כל כניסה למשבר.
בכל משבר יש גם הזדמנות
עסק חווה את המשבר בעיקר דרך ירידה במכירות. כאשר פרצה מגפת הקורונה העולמית, כמעט לרוב העסקים ירדו המכירות, כאשר לחלקם המכירות ירדו לאפס. כאשר חברה חווה משבר, בה ההכנסות פוחתות, לא מעט חברות מחליטות גם להקטין את ההוצאות, ובמקרים רבים הקטנת ההוצאות לא מבוססת על אסטרטגיה או תוכנית סדורה ליציאה מהמשבר, אלא קודם כל להקטין הוצאות, ובמקרים רבים הקטנת כל ההוצאות בצורה רוחבית. כמובן שזו הטעות הניהולית שבהרבה מקרים רק תוביל להתדרדרות נוספת של העסק, במקום לחלץ אותו מהמשבר. רק עסקים שברגע שחווים את המשבר עוצרים ובודקים את עצמם בצורה הכי יסודית, מצליחים לנצל את ההזדמנות ולמנף מחדש את העסק. לפעמים מומלץ לקחת יועץ חיצוני, שלא 'מאוהב בחברה ובמוצרים', כך שיכול לבחון בצורה אובייקטיבית את ההשפעה של המשבר על העסק, ולעזור לבצע את השינויים הנדרשים כך שלא רק שיצלחו את המשבר בשלום, אלא יצאו מחוזקים עם תחושה של יציאה לדרך חדשה.
סרטי תדמית הם הפתרון
כאשר העסק הצליח לזהות את ההשלכות של המשבר על העסק, וביצע שינויים פנימיים, אשר יאפשרו לו לצאת מהמשבר, עכשיו מאוד חשוב שזה ישווק לציבור הלקוחות בצורה טובה ומקצועית. הדרך הכי מומלצת לשווק שינויים לקהל היעד, הוא דרך שני כלים משמעותיים מבחינה שיווקית, והם:
1. סרט תדמית לעסק- במידה שהשינוי קשור למרכיב מהותי בעסק, כגון: טכנולוגיה מרכזית, מבנה חברה וכד, מומלץ להפיק סרט תדמית אחד לכל העסק, בו מחזקים את התדמית והמיתוג של העסק, וממצבים את החברה כמובילה בתחומה.
2. סרט תדמית למוצר- לכל מוצר שאמור לעבור שינויים, חשוב להפיק סרט תדמית נפרד. הסרט חייב להיות ממוקד, ולהציג בעיקר את הבידול של המוצר הספציפי ביחס למתחרים, או לפתרונות חליפיים. אין לערב מספר מוצרים שונים בסרט תדמית אחד. גם מומלץ לא לערבב קהלי יעד שונים, אפילו של אותו מוצר, אלא לכל קהל יעד להתאים את סרט התדמית שלו, תוך הדגשת הדברים החשובים לכל קהל יעד.
לסיכום, בכל משבר יש גם הזדמנות, ועסקים שמצליחים לזהות את הבעיות ולבצע שינויים בעסק, שאותם הם משווקים עם סרטי תדמית, מצליחים להתאושש ואפילו להתחזק בעקבות המשבר.
כאשר פרץ משבר גלובלי של הזנה בין-לאומית, חברת אקולוג'יק שלה היה מוצר תוכנה שיועד לחקלאים ישראליים, הבינה שבאמצעות שינוי של התוכנה הקיימת, כולל התממשקות שלה למוצרי ניהול קיימים בעולם, היא יכולה לצמוח משמעותית. לאור זה, הפקנו עבור החברה סרט תדמית שנועד לחזק את המיתוג של החברה בשוק הבינלאומי, להציג את הכוח והניסיון הטכנולוגי הרב שצברו, ואת התוכנה שעברה התאמה לשוק הבינלאומי. סרט התדמית מבוסס על צילומי וידאו של אנשי העסק והתשתיות בהם הם עובדים, כך שיחוזק המיתוג של העסק. את מסכי התוכנה שעברו התאמה הצגנו דרך צילומי מסך אקטיביים, כך שקהל היעד יכול היה לראות במדוייק את המסכים, ולהתחבר לפתרון.
ראו מקבץ מתוך סרטי תדמית למוצרים שונים שהפקנו לאחרונה
מדובר על מקבץ של כדקה, בו מוצגים קטעים קצרים מתוך מגוון גדול של סרטי תדמית למוצרים שונים שהפקנו לאחרונה. שימו לב שסרט תדמית למוצר נקרא גם סרט מוצר, כאשר סוג כזה של סרטים נועדו בעיקר לקדם מכירות של אותם מוצרים, ופחות לחיזוק המיתוג של העסק, כמו שמצפים מסרטי תדמית רגילים.
סרט תדמית לחברת פיתוח וייצור מכלולים מכניים זעירים
בעקבות שורה של אסונות, שנבעו ממכלולים מכנים זעירים שקרסו במאמצים, כמעט כל היצרנים של אותם מוצרים חוו כמעט עצירה מוחלטת בהזמנות. החברה הישראלית שאיתה עבדנו, זיהתה שהבעיה האמיתית היא בתהליך הייצור שלא כלל מספיק אמצעי אבטחת איכות, ובמיוחד אבטחת איכות בתהליך. החברה ביצעה את השינויים הנדרשים, ואותם הצגנו בסרט תדמית זה, ששם דגש על הניהול המבוקר של הייצור, כולל תהליכי אבטחת האיכות הן בתהליך הייצור והן לפני האספקה ללקוחות. את הכל צילמנו בוידאו, והצגנו בסרט תדמית זה. התוצאה, שהחברה מותגה כמובילה בתחומה והכי אמינה בשוק הבינלאומי, מה שהגדיל מיידית את המכירות.
סרט תדמית למערכת ניהול הגידול של קנביס רפואי
לפני שנה, החל משרד הבריאות להקצות הרבה רישיונות למגדלי קנביס רפואי, אבל עם הרישיונות הם הטילו גם הרבה מאוד מגבלות על המגדלים, מה שכמעט מנע מהם להקים את חוות הגידול ללא מערכת ניהול מתאימה. לחברת ריוסול הייתה מערכת ניהול ייצור מאוד מתקדמת, עם ניסיון בקוויי ייצור שונים. מיד כשזיהו את המשבר בענף הקנביס הרפואי, הם ביצעו שינויים במערכת של ניהול קוויי הייצור, והתאימו אותה לגידול קנביס רפואי, תוך עמידה מלאה בדרישות של משרד הבריאות. סרט תדמית זה מציג את הפתרון של חברת ריוסול למערכת ניהול ניהול הגידול, שגם סיימה פיילוט מוצלח באחת החוות. כל זה צולם בוידאו, ומוצג בסרט התדמית. אחריי שהסרט הופץ למגדלי הקנביס, חברת ריוסול הצליחה לחדור כמעט לכל החוות בארץ, ועכשיו עובדים על התאמת הפתרון גם לחוות גידול בחו"ל, שעבורם יופק סרט תדמית מתאים באנגלית.
ראו סרט תדמית לחברת אקסייט מערכות שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית ארוך יחסית, של כ- 3 דקות, אשר נועד לקדם שיווקית את המערכת שהחברה פיתחה עבור שדות תעופה. הרעיון המרכזי שבסרט תדמית זה היה להציג את הנושא דרך סיפורי ההצלחה של החברה. מכיוון שמדובר על מערכת בטיחותית מהמדרגה הראשונה, הסרט מבוסס על צילומי וידאו של 'עדות לקוח', שכבר השתמש במערכת בצורה מוצלחת, והעדות נמסרת בכנס ביטחות בין לאומי. עדות של לקוח מרוצה מאוד יעילה בקידום שיווקי של מערכות חדשות, כי לקוח חדש מעדיף להסתמך על ניסיון טוב של לקוח אחר, ולא להרגיש שהוא שפן ניסיונות של פתרונות חדשים.