בארץ קיימות חברות הייטק רבות, אשר מציעות פתרונות חדשניים מתקדמים. הפתרונות שהן מציעות, הן בדרך כלל פריצה טכנולוגית אשר מאפשרת יישומים רבים חדשים. בכדי לקדם פתרונות אלו, ברוב המקרים אנחנו מציעים להפיק סרטון בגרפיקה דינאמית (motion graphics), באמצעותו ניתן להסביר בצורה פשוטה יחסית את הערך שניתן ללקוח, בלי להיכנס למורכבות הטכנולוגית שלא מעניינת את הלקוח הסופי.
אבל, ישנם גם פתרונות טכנולוגיים אשר מייעלים מערכות קיימות, באמצעות הוספת חומרה ותוכנה לאותן מערכות. פתרונות שכאלה, אנחנו בדרך כלל ממליצים להפיק סרטון תדמית המבוסס בעיקרו על וידאו, כך שהלקוח יוכל לראות איך הפתרון הטכנולוגי החדש משתלב במערכת קיימת.
מה מיוחד בסרטון תדמית זה?
מדובר על סרטון תדמית קצר, המבוסס על צילומי וידאו, בהם ניתן לראות כיצד חברה תעשייתית שילבה בקווי הייצור שלהם את הפתרון הטכנולגי, ועדות ממקור ראשון שהפתרון אכן עובד ומייעל את הייצור. אבל, בסרט גם משולבת גרפיקה דינאמית, וגם הדמיות תלת ממד, על מנת שלקוח פוטנציאלי יוכל להבין את משמעויות השילוב של כזו מערכת בקווי ייצור פעילים. כלומר, מדובר על סרט מורכב להפקה, הכולל מספר טכניקות הפקה.
מהו תהליך ההפקה של סרטון תדמית מורכב, הכולל מספר טכניקות הפקה?
כל הפקה של סרטון תדמית לעסק מתחילה בתחקיר וכתיבת תסריט. זהו שלב מאוד חשוב, כי בו למעשה נקבע איך יראה הסרט. אבל, למוצרים אשר אמורים להתשלב בפתרונות קיימים, אנחנו ממליצים להוסיף שלב בין התחקיר לכתיבת התסריט שנקרא 'גיבוש קונספט ויזואלי'.
מה כולל שלב 'גיבוש קונספט ויזואלי'?
לאחר ביצוע תחקיר מעמיק על הפתרון של החברה, והבנת הערך שהוא נותן ללקוחות, בחינת קהל היעד וניתוח הצורך של הלקוחות, איש השיווק של חברת ההפקה מגדיר את המסרים העיקריים שנדרש להעביר דרך סרטון התדמית.
בשלב הזה, צריך לתרגם את המסרים לתצוגות ויזואליות שיבוצעו בסרטון. בדרך כלל, עקרונות היסוד שמנחים אותנו בגיבוש קונספט ויזואלי הם:
- מוצר מוחשי מבוסס חומרה כולשהי- מומלץ לצלם בוידאו.
- מוצר מבוסס תוכנה- מומלץ להציג דרך צילומי מסך דינאמיים של התוכנה
- מוצר מבוסס אפליקציה חדשנית- מומלץ להצגה בגרפיקה דינאמית, או באנימציית דו-ממד או אפילו בתלת-ממד על פי העיניין
- מוצר שמשתלב במערכת קיימת- מומלץ לצלם דוגמא של מערכת קיימת בוידאו, ולהראות את השילוב שלה
- מוצר שימושי- מומלץ להראות את השימוש בו, כולל בסביבה בה נעשה בו בדרך כלל שימוש
אלה כמו שאמרתי הן עקרונות היסוד בגיבוש הקונספט הויזואלי. בפועל, כאשר מדובר על סרט מורכב, אשר מחייב שימוש בכמה טכניקות הפקה, מגבשים תפישה ויזואלית ראשונית, ואז מקיימים דיון משותף עם הלקוח, על מנת לסגור את הקונספט. זהו השלב החשוב ביותר עליו הלקוח משפיע. חשוב שתוך כדי הדיון, יוצגו גם משמעויות כלכליות של אלמנטים שהוחלט לכלול בקונספט, כי לכל אחד יש תג מחיר אשר משפיע בצורה מהותית על עלות ההפקה של סרטוני התדמית.
לסיכום, כאשר נדרש להפיק סרטון תדמית למוצר טכנולוגי, אשר אמור להשתלב במערכות קיימות, אנחנו ממליצים אחריי התחקיר לגבש יחד עם הלקוח את הקונספט הויזואלי של הסרט, כלומר- באיזה טכניקות הפקה להשתמש בסרט.
ראו תחילה סרטון תדמית לפתרון אשר מייעל קווי ייצור קיימים בתעשייה
ראו סרטון תדמית ליצרנית ציוד קוסמטי-רפואי שהפקנו לאחרונה
מדובר על הפקה מאוד מורכבת של סרטון תדמית זה. לצורך ההפקה, נדרשנו לבצע צילומים של המוצרים השונים באולפן מסך ירוק, בו המוצרים הכבדים הסתובבו ב- 360 מעלות, כך שניתן יהיה לראות אותם מכל הכיוונים. בנוסף, נדרשנו לבצע הדגמות חיות של שימוש במוצרים השונים. לצורך כך בנינו מכון טיפולים, בו הודגמו ציודים השונים על דוגמנית. סרטון התדמית הסופי נראה פשוט וקצר, בסך הכל באורך של כדקה, רק שלצורך ההפקה נדרשו משאבים רבים, ומספר ימי צילום בלוקיישנים שונים.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
סרטון תדמית זה של חברת אקולוג'יק, גם נחשב סרטון מורכב להפקה. בסרטון משולבים טכניקות הפקה שונות. הצגת הבעיה איתה התוכנה של אקולוג'יק מתמודדת מוצגים דרך קטעי וידאו שנרכשו ממאגר סרטונים (Stock Footage). הצגת החברה בוצעו באמצעות צילומי וידאו של החברה בעבודה, בתשתיות הפיתוח של החברה, כך שיחוזק האמון בחברה שתדע לתמוך במוצר לאורך זמן. את התוכנה עצמה הצגנו דרך צילומי מסך אקטיביים (Dynamic Screen Shots), כך שכל לקוח פוטנציאלי יוכל לראות את המסכים בפועל, ולא הדמיה כמו שמקובל בסרטוני תדמית שמיושמים באנימציה.