מבלי להיכנס לויכוח בנושא הרפורמה המשפטית, ברור שהמצב הנוכחי בו הממשלה דוהרת בקידום החקיקה, בלי הסכמה רחבה, מאוד מקשה על הפעילות העסקים. זה התחיל בהייטק שאיבד את צינור החמצן העיקרי שלו, קרי- המשקיעים, וכיום כמעט כל עסק מתחיל בפיטורין בהיקפים שונים, וצמצום הוצאות על מנת לשרוד.
אבל הישרדות היא לא 'תוכנית עבודה'. עסק, על מנת שיתקדם חייב מזומנים, הן לתמיכה בפעילות השוטפת, והן לפיתוח מוצרים חדשים. עסק יכול לגייס כסף בשני אופנים עיקריים:
1. גיוס כסף מציבור הלקוחות שלו- בדרך זו הכוונה שמגייסים כספים על ידי הגדלת מכירות ממוצרים קיימים.
2. גיוס כסף ממשקיעים- בדרך זו הכוונה בדרך כלל לגייס כספים להשלמת פיתוח של מוצרים חדשים והשיווק שלהם.
נסתכל בנפרד על כל צורת גיוס כספים.
גיוס כספים מציבור הלקוחות
שימו לב, אני לא מדבר בסעיף זה ב'מימון המונים' לצורך גיוס כספים. לדעתי- תחום מימון ההמונים די חסר סיכוי, ובוודאי כיום כשמקורות המימון, כלומר הציבור הרחב גם הוא נמצא כיום בקשיים כלכליים. הכוונה בסעיף זה היא לגייס כספים מציבור הלקוחות הקיים של העסק, שאליו צריך לפנות על מנת להגידל מכירות של מוצרים קיימים. הדרך שכיום מולצת להגדלת מכירות היא באמצעות הפקת סרטון תדמית קצר לכל אחד מהמוצרים של העסק, והפצה שלהם לקהל היעד במטרה להגדיל מכירות של כל אחד מהמוצרים. הדרך שאני ממליץ היא דווקא לחזק את המיתוג של העסק. לדעתי, דוקא בזמנים קשים, אנשים רוצים בטחון שהם רוכשים מוצר עם 'אבא', כלומר- חברה אמינה, שמובילה בתחומה, שמבינה אותם, ושתהיה שם בשבילם לאורך זמן, ולא חברה קיקיונית שתעלם בתוך זמן קצר אחריי הרכישה.
לכן, על מנת לגייס כספים מציבור לקוחות קיים של העסק, הייתי ממליץ על התהליך הבא של הפקת סרט תדמית:
1. גיבוש מטרות ואסטרטגיה- בהנחה שלעסק יש קו מוצר (או קווי מוצרים) פעיל, שמכר בצורה טובה לפני המשבר הנוכחי, חשוב לחזק את המיתוג של העסק, ויציג אותו כמוביל בתחומו.
2. ביצוע תחקיר- מטרת התחקיר היא להבין מי קהל היעד, מה הבעיות איתן הוא מתמודד, מה ההערך שהעסק יכול לספק לקהל היעד, ובעיקר- מה הבידול שלו ביחס למתחרים.
3. כתיבת תסריט- התסריט אמור להציג את העסק בצורה הכי אטרקטיבית, תוך שימת דגש על הבידול של העסק, תוך הדגשת הערך שהעסק מספק לקהל היעד שלו.
4. הפקת סרט תדמית- מאוד מומלץ להפיק סרט תדמית שצולם בוידאו, כך שלקוחות יוכלו לראות במו עינייהם את העסק, את התשתיות שלו, את אנשי המפתח, ודרך התוכן להבין את המסרים השיווקיים שהוכנו בתסריט. כמובן, מאוד חשוב שההפקה של סרט התדמית תהיה מקצועית, בכל אחד משלבי ההפקה, כי זה ישדר מקצוענות גם של העסק עצמו.
5. הפצה ושיווק- מאוד חשוב שסרט התדמית יגיע אל קהל היעד. לכן, מומלץ לבצע הפצה של הסרט בדיגיטל, תוך טרגוט של קהל היעד, על פי המדיות בהם קהל היעד 'משוטט'.
6. מעקב- הפצת סרט התדמית היא לא 'שגר ושכח'. מאוד חשוב לעקוב אחר אופן השימוש בסרט התדמית, לבדוק תגובות של קהל היעד, ולפעול בהתאם.
גיוס כסף ממשקיעים
אין ספק, כיום מאוד קשה לגייס כספים ממשקיעים. אפילו בהייטק, שמבוסס כמעט כולו על משקיעים, רואים ירידה דרמטית בהשקעות. לכן, במידה ואכן רוצים לגייס כספים ממשקיעים גם כיום, צריך להקדיש מחשבה רבה בתהליך ההפקה של סרט התדמית.
על מנת לגייס כספים ממשקיעים, הייתי ממליץ על התהליך הבא בהפקת סרט התדמית לגיוס משקיעים:
1. גיבוש מטרות ואסטרטגיה- ככול הנראה כיום, ניתן לגייס כספים ממשקיעים, רק להשלמת פיתוח של מוצר נדרש בשוק, ולצורך השיווק שלו.
2. ביצוע תחקיר- מטרת התחקיר היא לאמת שאכן מדובר על מוצר חיוני, שיש לו שוק מוגדר, שהוא אכן מספק ערך לאותו קהל יעד, ושהפיתוח שלו לקראת סיום, ונדרש תקציב רק להשלמת הפיתוח ולצורך השיווק של המוצר.
3. כתיבת תסריט- כתיבת תסריט שיעביר את המסרים שנבחנו בתחקיר, כלומר- מה הערך שהמוצר יכול לספק לקהל היעד, מה הבידול שלו והצגת הזמינות שלו.
4. הפקת סרט תדמית- גם כאן מאוד מומלץ להפיק סרט תדמית שצולם בוידאו, כך שלקוחות יוכלו לראות במו עינייהם את הפתרון, ודרך התוכן להבין את המסרים השיווקיים שהוכנו בתסריט. כמובן, מאוד חשוב שההפקה של סרט התדמית תהיה מקצועית, בכל אחד משלבי ההפקה, כי זה ישדר מקצוענות גם של הפתרון עצמו.
5. הפצה ושיווק- ההפצה של סרט התדמית צריכה להעשות ישירות אל המשקיעים, רצוי דרך קישור במייל אל המשקיעים, כשהמטרה היא תיאום פגישה להצגת הפתרון והתקציב הנדרש להשלמת הפיתוח.
6. מעקב- כאן ה Follow-up הוא הכי משמעותי. אל תצפו שמשקיעים יעמדו בתור להשקיע במוצר שלכם, בטח לא כיום. לכן, חייבים כמה ימים אחריי שנשלח המייל עם הקישור לסרט, ליצור קשר ישיר עם המשקיעים, ולנסות לתאם פגישה להצגת הפתרון.
מנהל עסק- מצב העסק מחייב גיוס מזומנים?
מעוניין בכספים על מנת להשלים פיתוח של מוצר חדש?
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
ראו תחילה סרט תדמית לחיזוק המיתוג של חברה בתחום מוצרי חינוך ורווחה
מדובר על הפקת סרט תדמית באורך של כ- 2 דקות, לצורך חיזוק המיתוג של חברה שפיתחה ומשווקת מערכת בתחום החינוך והרווחה. הסרט כולל צילומי וידאו של אנשי העסק, בליווי צילומי מסך של מסכי התוכנה העיקריים, וכן התפוצה הרחבה של התוכנה בארץ, כך שקהל היעד יכול לראות שמדובר על תוכנה מובילה בתחומה, שכבר קיימת ועובדת במספר רב של לקוחות, ושיש על מי לסמוך.
ראו סרט תדמית למרכז הקונגרסים בירושלים שהפקנו לאחרונה
מדובר על הפקת סרט תדמית לצורך חידוש הפעילות במרכז הקונגרסים בירושלים, אחריי שהיה כמעט מושבת בתקופת הקורונה. סרט התדמית מבוסס כולו על צילומי וידאו, שמאפשרים לראות את כל התשתיות המיוחדות שבמקום. בנוסף, בסרט משולבים הרבה צילומי חוץ כולל צילומים מרחפן, כך שניתן לראות את המבנה מבחוץ ודרכי הגישה הנוחות למקום.
ראו סרט תדמית לגיוס מימון ממשקיעים- עבור מסרק נגד כינים
מדובר על סרט תדמית שנועד לגיוס מימון ממשקיעים, לצורך השלמת פיתוח של מסרק כינים חדשני. המשקיעים הצפויים הם אמריקאים, לכן סרט תדמית זה כולו באנגלית, כולל קריינות של קריין שהוא American Native Speaker, ובסרט מוצג קודם כל הייקף השוק הצפוי, הצגת הבעיה, וכן הצגת הפתרון החדשני שכבר עובד, רק שעל מנת להתחיל למכור אותו צריך להוזיל עלויות ייצור, ולהשקיע בשיווק.
ראו סרט תדמית לגיוס משקיעים לפתרון בנייה מודולרית
מדובר על הפקת סרט תדמית לגיוס משקיעים באורך של כ- 3דקות, לחברה שפיתחה פתרון לבנייה מודולרית תעשייתית. פיתוח הפתרון כמעט והסתיים, ומה שנדרש לחברה זה מעט תקציב להשלמת הפיתוח והשיווק שלו. סטטוס זה מוצג בצורה מפורטת בסרט, כשהכל מצולם בוידאו, למעט סימולציה של רובוטיקה שזה השלב שנדרש להשלים בפיתוח.
לסיכום, על מנת לגייס כסף לעסק, מומלצת אחת משתי הדרכים הבאות: גיוס כסף מציבור הלקוחות של העסק, דרך הפקת סרט תדמית שיחזק את המיתוג של העסק, או דרך גיוס מימון ממשקיעים, דרך הפקת סרט תדמית לגיוס מימון ממשקיעים.
ראו סרט תדמית לחברה למוצרי בישול חוץ שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרט תדמית באורך של כ 1.5 דקות, אשר מציג את מגוון המוצרים של החברה, מצולמים בוידאו באולם הצוגה של החברה. בנוסף, על מנת להוסיף נופך אישי לסרט, מנהל החברה מזמין את קהל היעד להגיע לאולם התצוגה.