כל מה שנדרש לבצע בסרטון תדמית על מנת להגדיל רכישות בדיגיטל
עודכן: דצמבר 2023
האם תחום קניות אונליין בדיגיטל עדיין גדל?
מאז שנת 2020, כאשר כל העולם היה סגור עקב מגפת הקורונה, חלה התפוצצות בקניות אונליין. אף אחד כבר לא יצא לחפש מוצרים בחוץ, אלא התחבר לדיגיטל בצורה פשוטה ונוחה, וביצע את כל הקניות אונליין. בתקופה זו, הצטרפו לתהליך זה כמעט כל אחד, גם כאלה שממש נרתעו מכזה סוג של קניות. זה גרם לכל קמעוני הרשת כמו: אמאזון, אסוס ונוספים בתחום, להגדיל משמעותית את יכולת האספקה שלהם, עם השקעות ענק באוטומציה, מחסנים רובוטים ענקיים קרובים ללקוחות, כך שגם זמני האספקה יתקצרו. המניות של כמעט כל ספקיות האונליין טסו, ונראה היה שהשמים הם הגבול.
אבל, השנה האחרונה מראה לא רק כמעט קפאון בצמיחה של קניות אונליין, אלא אפילו ההפך. יש צניחה משמשעותית ברכישות, ברמה של עשרות אחוזים. זה כמובן פגע קודם כל במניות של הקמעוניות הגדולות. המניה של אמאזון צנחה בשנה האחרונה בכ- 30%. המניה של אסוס צנחה בכ- 70%. מצד שני, נראה היה שכן יש צמיחה ברכישות, רק לא של אונליין, אלא של רכישות בחנויות. הרבה אנשים בכל זאת מעדיפים לראות את המוצרים, לגעם בהם ולוודא שהם אכן עובדים כמו שהיצרנים טוענים, וגם כמהלך הפוך לסגרים שחייבו אנשים לבצע רכישות אונליין.
אז מה צריך לעשות ספק ציוד שבונה על קניות גלובליות דרך האונליין?
לפי מה שכתבתי למעלה, שיש מגמה של אנשים להסתובב בחניות ולבצע רכישות, במקום דרך האונליין, עלול לדכא ספקי ציוד שבונים על מכירת המוצרים שלהם דרך האונליין. ממש לא! צריך להבין את התופעה, ולהתמודד איתה בכלים שיווקיים אחרים, או כאלה שמתאימים לאותם אנשים. מכיוון שסרטון תדמית הוכח ככלי הכי יעיל לקניות ברשת, מה שמומלץ זה להפיק סרטוני תדמית שיהיו יותר יעילים עבור הלקוחות הפוטנציאלים לרכישה באונליין.
לפני שנציג מה זה אומר הפקת סרטון תדמית יותר יעיל לקניות אונליין בדיגיטל, ראו דוגמה מייצגת של כזה סרטון תדמית:
איך להפיק סרטון תדמית כך שישפיע בצורה מירבית על רוכש פוטנציאלי בדיגיטל?
על מנת שהפקת סרטון תדמית תהיה הכי יעילה לצורך רכישות אונליין, אנחנו ממליצים להקפיד על הנושאים הבאים:
1. תבנו סיפור- אנשים הכי מתחברים לסיפורים. כאלה שיש להם התחלה, אמצע וסוף. במידה והסיפור מעניין, ורלוונטי עבורם- סיכוי סביר שהם יצפו מתוך עניין בסרטון התדמית שמוצג להם, ויתחברו לתכנים המוצגים. זה הדבר הכי חשוב ברכישות אונליין. אנשים מצד אחד מופצצים בשפע של מידע וסרטונים, וכולם מציגים שהם הכי טובים, והכי כדאי לכם לרכוש את המוצר שלנו, וכן הלאה. לכן, תבנו סיפור שיגע בנשמה של מי שצופה, שידבר על בעיה שהוא מכיר, או שיזכיר לו משהו טוב שהיה פעם ועכשיו איננו, או כל דבר שיחבר את הצופה בסרטון לתכנים.
2. סרטון באורך של עד 30 שניות- דרישה זו נשמעת כמעט כמו היפוך של 'תבנו סיפור' שכתבתי בסעיף הקודם. ממש לא. תהיו הכי קצרים שאתם יכולים, ועדיין תציגו סיפור עם התחלה אמצע וסוף. לאנשים בדיגיטל אין סבלנות לצפות בסרטים ארוכים. הם מוכנים להקדיש שניות ספורות לקבלת החלטות. אם תציגו להם סרט של כמה דקות, הם עלולים בכלל לא ללחוץ על הקישור להפעלת הסרט. אם הסרטון באורך של כ- 30 שניות, סיכוח סביר שהם אכן ילחצו על הקישור, יפעילו את הסרטון, ויתחילו לצפות בו. ואז, אם מה שמוצג להם מבוסס על סיפור שיכול להיות מעניין עבורם- סיכוי טוב שהם ימשיכו לצפות בכל סרטון התדמית, ואכן יהפכו מצופים ללקוחות.
3. לצלם את המוצר בוידאו- אחת הסיבות שאנשים צמצמו את הרכישות בדיגיטל, זה מכיוון שככול שכמות הרכישות באונליין גדלה- כמות ההונאות המוצלחות והמתוחכמות גם גדלה. לא מעט אנשים נפלו בתרגילי עוקץ והונאות, הפיצו שהם נעקצו, ויצרו קהל צופים בהפקות של סרטוני תדמית סקפטים וחששנים, שלא יפלו גם הם בתרגיל עוקץ או הונאה מתוחכמת. הם מעדיפים להגיע לחנויות, לראות את המוצר במו עינייהם, ולהשתכנע שהמוצר קיים. כם כך- תנו לאותם לקוחות את אותה חוויה רק באונליין. צלמו את המוצר בוידאו, צלמו אנשים אחרים משתמשים בו ונהנים. צלמו אפילו את החברות שפיתחו אתך אותם מוצרים, ותראו שהחברות קיימות, ובוודאי שלא מדובר על הונאה. ככול שהחוויה של מי שצופה בסרטון התדמית גדולה ואמינה יותר, כך הסיכוי שאותו צופה ישתכנע לבצע את הריכשה אונליין.
4. אל תבנו על קריינות- רוב מי שרוכש מוצרים אונליין, לא מפעיל את ערוץ הסאונד, אם בגלל שהוא נמצא בסביבה רועשת, או שהוא בכלל נמצא בעבודה ולא רוצה שידעו על כך. לכן, אפשר להוסיף בהפקת סרטון תדמית גם קריינות מקצועית, אבל- תניחו שהצופה בסרטון התדמית לא הפעיל את ערוץ הסאונד, ולכן תוודאו שכל המסרים השיווקיים מועברים דרך הויז'ואל, כלומר דרך מה שרואים בלבד. בנוסף, תדאגו לחזק את המסרים השיווקיים בכותרות גדולות ומודגשות, שיופיעו במקום בולט, כך שיגרמו לצופים לקרוא את הכותרות במקביל לצפייה בסרטון.
5. תניעו את הצופה לפעולה- כל סרטון תדמית צריך להתסיים עם הנעה לפעולה. אל תניחו שמי שצופה בסרטון, נהנה ומתחבר למוצר שמוצג בסרטון, גם יחליט לרכוש את המוצר. תעודדו אותו לכך. אבל, העידוד חייב להיות 'עדין ומרומז'. אל תהיו אגרסיבים ברמת: אתה חייב לרכוש את המוצר, או המבצע הוא עד סוף השבוע וכד. תעודדו אנשים ליצור קשר על מנת לקבל מידע חשוב נוסף שרלוונטי עבורו.
הפקת סרטון תדמית שהכי מותאם לרכישות באונליין- לא מספיקה!
חשוב להבין, גם אם הפקתם סרטון תדמית שהכי עונה על כל מה שכתבתי למעלה, כך שהוא הכי מותאם לרכישות באונליין, הוא לא יצליח אם לא תגיעו אל קהל היעד. לכן, כבר בשלב התחקיר, עוד לפני תחילת הפקת סרטון התדמית, חייבים להגדיר את קהל היעד של המוצר. הסרטון חייב להיות מותאם לאותו קהל יעד, לדבר בשפתו, להראות לו שבמיוחד עבורו המוצר המוצג הכי רלוונטי, כי אול פותר בעיה קיימת, וכן הלאה. עכשיו, אחריי שהסרטון סיים את ההפקה, ומוכן להצגה לקהל היעד- חייבים להגיע אל אותו קהל יעד. הדרך הכי טובה בדיגיטל להגיע לקהל היעד הוא על ידי טרגוט של אותו קהל יעד. צריך חצמצם את ההגדרה של קהל היעד, כך שמערכות הפצת הסרטונים בדיגיטל צוכל לעקוב אחריי קהל היעד, ולהציג לו את הסרטון ברגע שהוא בדיגיטל, ומחפש פתרונות. אז אותו קהל יעד הכי מוכן לצפות בסרטוני תדמית, ובמיוחד בכאלה שהותאמו במדוייק עבורו, כך שהסיכוי שהוא יתחבר לנושא גבוה, ובהחלט סביר שייצור קשר לקבלת מידע נוסף, או אפילו יחליט לבצע את הרכישה אונליין.
לסיכום, על מנת שהפקת סרטון תדמית תשפיע על רכישות אונליין בדיגיטל, צריך להפיק סרטון קצר, שממוקד בקהל יעד ספציפי, ולהציג לו חוויה דומה למה שהוא מקבל כאשר הוא רואה את המוצר בחנות.
מדובר על מערכת שאוגרת עודפי מים מהמזגן, ומיועדת לרכבי עבודה בישראל. הלקוח ביקש הפקת סרטון תדמית שיהיה הכי יעיל לרכישה אונליין. לצורך כך הפקנו סרטון תדמית קצר זה, באורך של כ- 30 שניות בלבד, אשר הותאם בצורה כמעט מושלמת לרכישות אונליין, בעיקר- שכל המידע החשוב לצורך קבלת החלטות מוצג דרך צילומי וידאו, ולמרות שיש קריינות, ניתן להבין את כל המסרים גם ללא הקשבה לערוץ הסאונד, מה שדי מקובל בדיגיטל.
ראו סרטון תדמית למערכת תאורה חדשנית לבית
מדובר על מערכת תאורה חדשנית לבית, אשר מאפשרת שינוי אוירה בחדים שונים של הבית, כך שמתאימים לפתרון בעיות בסיטואציות שונות. לכן, הפקנו סרטוני תדמית שונים, כאשר כל סרטון תדמית מציג סיטואציה בייתית שונה, ובה שמציגים ששינוי התאורה פותר את אותה סיטואיה בעייתית, וכל זה ב- 30 שניות, וללא קריינות, כאשר הכל פשוט ומובן מצפייה בסרטון בלבד.
ראו סרטון תדמית לגריל חשמלי מיוחד
מדובר על סרטון תדמית באורך של כ- 50 שניות, אשר מציג מציג את המוצר דרך צילומי וידאו בלבד, אבל לא רק של המוצר, אלא צילומי וידאו של שף מקצועי שמכין פיצה על דבי הגריך החשמלי, מה שכמעט לא אפשרי על גריל. בנוסף, השף ממליץ על המוצר. הסרטון לא כולל קריינות, כי אנשים בדרך כלל צופים בסרטוני תדמית ללא סאונד. לאורך הסרטון משולבות כותרות על מנת להדגיש את המסרים החשובים של המוצר.