על מנת שהפקת סרטון תדמית תגרום לשיפור יחס ההמרה באתר עסקי, מומלץ בתהליך ההפקה להקפיד על הנקודות הבאות:
1. להפיק מספר סרטוני תדמית- למרות שהכותרת של המאמר מדבר על 'סרטון תדמית', על מנת לשפר את יחס ההמרה של אתר, צריכים לדבר על מספר סרטוני תדמית. קודם כל- סרטון תדמית לעסק, ואחריו- סרטון תדמית לכל אחד ממוצרי הדגל של העסק. כלומר, אם יש לעסק 4 מוצרי דגל, מומלץ לחשוב על הפקת 5 סרטוני תדמית.
2. הגדרת קהלי היעד- חשוב להגדיר הכי במדוייק את קהלי היעד של כל אחד מקווי המוצרים השונים, וקהל היעד העיקרי של כל העסק. ככול שההגדרה תהיה יותר מדוייקת, ניתן יהיה למקד את כל אחד מהסרטונים בצרכים של אותם קהלי יעד.
3. יצירת בידול- לקוחות תמיד שואלים את עצמם, לפני רכישה: 'במה המוצר יותר טוב מהמתחרים'?. מאוד חשוב שכל סרטון תדמית ייתן מענה ברור ומובהק של היתרון התחרותי של כל מוצר, תוך דגש על 'ערך ללקוח'. כלומר, לקוח פוטנציאלי שיצפה בסרטון חייב להבין למה כדאי לו לרכוש את המוצר, ובמה הוא יותר טוב מהמתחרים?
4. קצר ולעיניין- סרטון תדמית הוא לא 'קולנוע'. לקוחות בדיגיטל מאוד חסרי סבלנות. אם הם צופים בסרטון יותר מכמה שניות, ולא מבינים למה הוא טוב, הם נוטשים את הצפייה, ונוטשים את האתר. מומלץ שסרטון תדמית יהיה באורך של כ- 30 שניות.
5. מסרים פשוטים וברורים- זה נכו שפירסומאים אוהבים תחכום, ובהרבה מקרים רואים סרטונים מאוד מתוחכמים, שבמחשבה שנייה אפילו אוהבים אותם. בדיגיטל, מומלץ להימנע מכך. הכי מומלץ להציג בצורה הכי פשוטה וברורה את המסרים העיקריים, כך שקהל היעד יבין במיידית את היתרונות של המוצר שמוצג לו.
6. איכות גבוהה- חשוב שהסרטון יהיה הפקה מקצועית מהשורה הראשונה. כל מי שמעורב בהפקה חייב להיות איש מקצוע מהתחום, עם ניסיון רב בהפקת סרטוני תדמית, וכל אמצעי ההפקה גם הם צריכים להיות מקצועיים.
7. הוספת כתוביות- יש לא מעט אנשים שצופים בסרטונים בלי הפעלת ערוץ הסאונד, כך שבמידה ובסרטון יש קריינות- הם לא שומעים אותה, וההתרשמות מהסרטון פוחתת. על מנת לפתור בעיה זו, מומלץ לשלב בכל סרטון כתוביות של כל הנאמר בסרטון בתחתית המסך.
8. קריאה לפעולה מיידית- בסוף כל סרטון מומלץ להוסיף קריאה לפעולה מיידית שהלקוח הפוטנציאלי יכול לבצע עכשיו באתר. נכון שזה נשמע הכי בנאלי- אבל מסתבר שזה עובד.
9. מיקום נכון באתר- את הסרטים מומלץ להעלות ליוטיוב, שהוא מקום האחסון האולטימטיבי לסרטונים, ומשם להטמיע את הסרטונים באתר, על פי סוג הסרטון: סרטון תדמית לעסק- להטמיע בדף הבית של העסק. סרטון תדמית למוצר מסויים- בדף העסקי של אותו מוצר. בכל דף, המיקום של הסרטונים צריך להיות בחלק העליון של הדף, כך שמי שמגיע לאתר/דף עסקי- זה הדבר הראשון שהוא רואה מיד מתחת לכותרת של הדף.
10. ניתוח נתונים- חשוב לעקוב אחריי התנהגות הצופים בסרטונים השונים, ובהתאם לכך לשפר את הסרטונים. זה לא אומר הפקה מחודשת. ברוב המקרים ניתן באמצעות תיקוני עריכה פשוטים לשפר את זמני הצפייה, או להקטין את הנטישה.