רובנו הרגשנו בשנת 2019 חסונים כלכלית, עם הרבה מאוד תחושת חופש, ושהעולם ממש קטן. ניתן להגיע לכל מקום בעלות נמוכה, וניתן לסחור עם מי שרוצים ואיפה שרוצים. אבל, הכל התהפך בשנת 2020, שנת הקורונה הארורה. מה שהכי נפגע זה החוסן הכלכלי. כל אחד חושש מהעתיד הפיננסי שלו. זה נכון ברמת המשפחה, ונכון גם ברמה העסקית. קשה לחזות מה הולך לקרות. הדבר החמור הוא שהמצב הפך את רובנו לאנשים חשדניים, שנרתאים מכניסה לנושאים חדשים, או אפילו מרכישה של מוצרים חדשים. כמובן זה לא רק בשל החשש הכלכלי. נוסף לכך גם החשש מהונאות. כמעט כל יום אנחנו שומעים על אירוע סייבר כזה או אחר, שפוגע בחברות, או על תרגילי עוקץ מתוחכמים שמבוצעים ברשת, מה שהקטין משמעותית את האמונה שלנו באנשים אחרים, בחברות אחרות, ובמוצרים חדשים. הגישה מאוד חשדנית, ונדרש לשכנע שאנחנו 'בסדר', לפני שבכלל מישהו יסכים להקשיב לנו. ברור שיש לכך השפעה חזקה על נושא השיווק, ואם סרטוני תדמית הם הכלי השיווקי המשמעותי ביותר כיום, אין ספק שצריך לחשוב מחדש על הפקת סרטוני תדמית בשנת 2022, כך שישרתו את המטרות השיווקיות בצורה הכי טובה.
לפני שנציג את המשמעויות לשנת 2022, ראו 2 דוגמאות של סרטוני תדמית שמותאמים לשנה הבאה:
לסיכום, סרטוני התדמית בשנת 2022 יהיו מאוד ממוקדים בקהל יעד ספציפי, כשהמטרה לבנות אמון בחברה ובפתרון שמוצע לו, דרך סרטון תדמית קצר ומעניין, אשר מציג בעיה קיימת אצל אותו קהל יעד, ומציג פתרון ייחודי לאותה בעיה.
ראה תחילה סרטון תדמית למצלמת דרך לרכב מסוג R800- למנהלי צי רכבים
בסרטון תדמית קצר זה, באורך של כדקה, מציגים פתרון מערכתי למנהל צי רכבים, שצריך לשלוט על עשרות כלי רכב, לדעת את מיקומם ולנהל אותם בזמן אמיתי. עיקר הפתרון המערכתי מבוסס על מצלמת דרך חדשנית. הסרטון מבוסס כולו על צילומי וידאו, כולל צילומי וידאו מתוך רכב נוסע בו מותקנת המצלמה, כך שמנהל צי הרכבים יכול לראות איך נראית המצלמה בתוך הרכב, ומה הביצועים שלה תוך כדי נסיעה. זו הצורה הכי אמינה לשכנע בפתרון המערכתי לקהל יעד מוגדר זה.
סרטון תדמית למצלמת דרך לרכב מסוג R800- להורים מודאגים
סרטון תדמית זה, גם מציג פתרון מערכתי המבוסס על אותה מצלמה דרך לרכבים, רק שהפעם סרטון התדמית פונה לקהל יעד שונה, שהוא 'הורים מודאגים', ולכן מדובר על סרטון שונה לחלוטין. הפעם, מציגים את הבעיה איתה הורים מודאגים מתמודדים, כולל יכולת לדעת איפה הילדים שלהם נוסעים בלילות עם הרכב המשפחתי, כאשר מצלמת הדרך החדשנית פותרת להם את כל החששות, כולל אפילו יכולת לדבר עם הילדים ברכב בזמן נסיעה. כלומר, סרטו המציג פתרון מערכתי לקהל יעד מוגדר.
מה נדרש מסרטוני תדמית בשנת 2021?
אם נראה שאנשים הפכו לחשדניים, שיהססו לפני קבלת החלטות לגביי רכישה של מוצר חדש, נראה לי שאלה אמורים להיות הדרישות מסרטוני תדמית שיופקו בשנת 2021:
1. סרטוני תדמית מוכווני קהל יעד ספציפי- נראה שסרטוני התדמית שיופקו, לא יהיו יותר כלליים, שפונים לכל הלקוחות האפשריים. הסרטונים אמורים להיות מאוד ממוקדים, שפונים לקהל יעד ספציפי צר. גם אין צפיה, שאותו קהל יעד יגיע לאתר החברה ויצפה בסרטוני התדמית, אלא להיפך- יבוצע קידום בגוגל וברשתות החברתיות של סרטון התדמית, עם הגדרה של קידום לקהל היעד המוגדר בלבד. ככול שקהל היעד יהיה מוגדר בצורה יותר מדוייקת, הסיכוי להצליח גדל, כי כולם בדיגיטל, והבעיה היא תמיד להצליח להגיע לקהל היעד, כאשר יש 'הצפה' של מידע שיווקי.
2. התמודדות עם בעיה קיימת אצל קהל היעד- במידה וקהל היעד זוהה בצורה ברורה, חייבים ליצור אצלו הזדהות ולעורר רגש. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, היא באמצעות זיהוי מדוייק של בעיה איתה הוא מתמודד. זה נכון גם לאנשים פרטיים, וגם למקבלי החלטות בעסקים. אם מבינים את הבעיה איתה הם מתמודדים, הן יהיו מוכנים להמשיך ולצפות בסרטון התדמית שיוצג להם, כי בכך עוררנו סקרנות והזדהות, כי בעצם 'אנחנו מבינים מה מטריד אותם, אז אולי יש לנו גם פתרון לבעיה'
3. הצגת פתרון מערכתי לבעיה של קהל היעד- הצגת הפתרון לאותה בעיה ספציפית צריכה להיות כזו שהלקוח הפוטנציאלי מבין ומפנים. הצגה צריכה להיות פשוטה וברורה, שלא מדברת על טכנולוגיות מדהימות ומהפכניות, או פרמטרים חשמליים שמדברים רק למהנדסים. הצגת הפתרון צריכה להיות מבוססת הערך שהלקוח מקבל במידה ומאמץ את הפתרון המוצג לו. בנוסף, אותו קהל יעד צריך להבין מה הייחוד של הפתרון המוצע, שבגללו כדאי לו לרכוש דווקא את הפתרון המוצג לו בסרטון התדמית, ולא פתרון חליפי מחברות מתחרות.
4. בניית אמון- מכיוון שאנשים מאוד חשדניים, מאוד חשוב שכל סרטון תדמית שמוצג לקהל היעד יעורר אמון, הן בחברה שמציעה את הפתרון, והן בפתרון עצמו. לכן, מאוד מומלץ שסרטוני התדמית יהיו מבוססים על צילומי וידאו, גם בזמן הצגת הבעיה, וגם בזמן הצגת הפתרון. וידאו הוא בעצם כמו 'מראה עיניים'. הוא מאפשר ללקוח להרגיש כאילו הוא נמצא במקום העסק שמציע את הפתרון, ובוחן במו עייניו את היכולות של הפתרון. חשוב לראות אנשים משתמשים בפתרון, כך שהלקוח הפוטנציאלי לא ירגיש כמו 'שפן ניסיונות', שהוא הראשון שהולך להשתמש בכזה מוצר, ובמידה מסויימת לוקח סיכון. כדאי גם להציג את הפתרון במקומות בהם הוא אמור לפעול. כמו בסרטוני התדמית שהצגנו למעלה, מצלמת דרך לרכב כדאי שתצולם בתוך רכב נוסע. מערכת שאמורה להיות מותקנת בתוך קו ייצור, כדאלי לצלם אותה בוידאו כאשר היא מותקנת בפועל בקו ייצור של לקוח קיים, שאפילו מרוצה מהשימוש במערכת.
5. הנעה לפעולה- למרות שזה נשמע מובן מאליו, חשוב לדרבן את הלקוח הפוטנציאלי לבצע פעולה אקטיבית כולשהי, כך שיתקדם בתהליך הרכישה. מאוד מומלץ להימנע מאגרסיביות. ההנעה לפעולה צריכה להיות בסגנון: 'אתה מוזמן ליצור קשר לקבלת מידע נוסף', או בסגנון דומה.
6. קצר ומעניין- מה שהתפתח בשנה האחרונה הוא נושא הסטוריטלינג. מומלץ שסרטון התדמית שאתם מפיקים יהיה מעניין לאותו קהל היעד, שמבוסס על 'סיפור' שאותו קהל יכול להתחבר אליו ולהזדהות איתו. עדיין, כתבתי 'סיפור' אז זה עלול להשמע כאילו הכוונה להציג ללקוח סרטון תדמית ארוך. אז ממש לא. הכוונה לרכז את כל מה שהצגתי בסעיפים הקודמים בסרטון באורך של עד דקה. לאף אחד אין סבלנות לצפות בסרטון יותר ארוך.
ראו סרטון תדמית ליהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים שהפקנו לאחרונה
מדובר על סרטון תדמית באורך של כדקה, אשר מבוסס על קטעים קצרים מתוך מגוון סרטוני תדמית שהפקנו השנה. מקובל לקרוא לעזה סרטון גם Showreel 2022, כי הוא משקף את העשייה של חברת יהב הפקות- סרטוני תדמית לעסקים בתקופה האחרונה. ניתן לראות שרוב הסרטים אכן מבוססים על צילומי וידאו, מה שמחבר רגשית את קהל היעד עם הפתרונות המוצגים בסרטונים השונים. חשוב גם לשלב כותרות גדולות ומודגשות בכל סרטון, מכיוון שהרבה אנשים צופים בסרטונים ללא סאונד, כך שהם בעצם לא שומעים את הקריינות. כותרות יכולות להחליף את הקריינות, עבור אותם לקוחות.
ראו סרטון תדמית למכונת שחרור דיגיטלית של מכולות שהפקנו לאחרונה
זו דוגמא נוספת של סרטון תדמית שצפוי שנראה בכזה סגנון גם בשנת 2021. מדובר על מערכת שחרור מכולות ומטענים מנמל אשדוד, שמחליפה ניירת שחרור, שהיא הסיוט של כל נהג שמגיע לנמל אשדוד. בסרטון תדמית זה יישמנו כמעט את כל ההמלצות להפקות חדשות בשנה הבאה. קודם כל, הסרט מאוד ממוקד, ופונה לקהל יעד מאוד ספציפי (נהגים שמגיעים לנמל אשדוד), שרואה את 'עצמו' לפני כניסת המכונה החדשה (מתייבש שעות בתור בכניסה לנמל), ובהמשך רואה דרך צילומי וידאו את אחד מהקולגות שלו, משתמש בשיא הקלילות במכונה החדשה, ומצליח לשחרר את המכולה או המטען כמעט במיידי. הסרטון אמנם יותר ארוך ממה שהמלצתי למעלה, וזה מכיוון שסרטון תדמית זה גם משמש כסרטון הדרכה לשימוש נכון במכונה, עבור סוגי מטענים ומכולות שונים, מה שמאריך את הסרטון, אבל בהחלט חשוב לציבור הנהגים.