למה זה חשוב לדמות חוויית משתמש בסרט תדמית?
חוויית משתמש היא הכלים בהם משתמש חווה בזמן שימוש במוצר, באתר אינטרנט או בשירות. מדובר על ההרגשה, המראה והפונקציות שהמשתמש יחווה בזמן שימוש במוצר או בשירות. סרט תדמית, נשעשה בצורה טובה, הוא אמצעי מאוד יעיל להעברת חוויית משתמש, מכיוון שהוא מציג באופן מרשים והכי קרוב לאמיתי, את המאפיינים והיכולות של המוצר או השירות בהם הוא משתמש. הסרט מאפשר למשתמש לראות וכאילו להרגיש את המוצר באופן שכמעט ולא ניתן להשיג בתיאור מילולי או בתמונות סטילס. סרט הופך את השימוש ל'אמיתי'.
אחד הפרמטרים המשמעותיים בחוויית משתמש היא החיבור הרגשי. במידה והצופים בסרט התדמית מתחברים אל התוכן, מתרגשים ומרגישים את הערך של המוצר עבורם, חוויית השימוש מתעצמת, וסביר שכאלה צופים יהפכו ללקוחות, או לפחות יפנו אל העסק לקבלת פרטים נוספים על המוצר או השירות.
מה משפיע על חוויית המשתמש?
בכדי להשפיע בצורה הכי אמיתית על חויית המשתמש, חשוב להבין את אופני השימוש של המשתמשים במוצר או בשירות המוצעים. האם הם רק מחפשים מידע, רוצים לחבצע פעולה מסויימת, או אולי להרגיש מחוייבות למותג, או רק לקבל חוות דעת? כל משתמש מגיע עם ציפיות שונות, ולכן חשוב
שסרטי התדמית שמפיקים, יענו על הציפיות של הצופים בסרט. אין ספק, שמענה על צורך, יוצר חיבור רגשי, מה שמעמיק את חוויית המשתמש, ויכול בכך להפוך את הצופה ללקוח.
איך מומלץ להפיק סרט תדמית על מנת להעצים את חוויית המשתמש?
על מנת להעצים את חוויית המשתמש של מי שצופה בסרט התדמית, מומלץ בהפקת הסרט להקפיד על הנושאים הבאים:
1. מענה על צורך/פתרון בעיה- בהנחה שאכן המוצר שמוצג בסרט התדמית, יכול לענות על צורך של קהל היעד, או לפתור בעיה קיימת, זה אמור להיות מוצג בסרט, בצורה הכי ברורה, כך שמי שצופה בסרט חש שנפתרה לו בעיה אמיתית. זה הדבר הכי חשוב בהעצמת החווייה של המשתמש.
2. שימוש רב בוידאו למוצר פיזי- צילומי וידאו יוצרים תחושה של 'ראיתי את המוצר במו עיניי', ואנשים מאמינים למה שהם רואים. לכן, במידה ומדובר על מוצר פיזי, מאוד מומלץ לצלם אותו בוידאו תוך כדי שימוש. באופן כזה, הצופה חווה את המוצר כאילו הוא באמת משתמש בו בזמן הצפייה. זה מאוד מעצים את חוויית הצפייה.
3. שימוש בצילומי מסך אקטיביים לתוכנה- במידה והפתרון הוא אפליקציה, או תוכנה חדשנית, מומלץ לשלב בסרט התדמית צילומי מסך אקטיביים של המסכים העיקריים של התוכנה, ובצורה דינאמית כך. כך שוב הצופה בסרט מקבל את התחושה כאילו הוא מפעיל עכשיו את התוכנה בפועל. שוב, תרומה משמעותית להעצמת החווייה.
4. חדשנות וייחודיות- לקוחות אוהבים להיות בעלי פתרונות ייחודיים וחדשניים. לכן, חשוב שזה גם מה שישודר בסרט התדמית. לדאוג שההפקה תתבצע בצורה הכי חדשנית ומרשימה, ואלה גם יהיו המסרים העיקריים בסרט: חדשנות וייחודיות. זה מחבר את הלקוחות, ומעצים את חוויית הצפייה.
5. יצירת חיבור ריגשי- במידה וזה רלוונטי, צריך לייצר סיפור שמחבר את הצופה בסרט מבחינה ריגשית למוצר או לשרות שמציעים לו. חיבור רגשי מעצים את חוויית הצפייה, ותורם משמעותית לקידום מכירות.
הפצה של סרט התדמית
לאחר ההפקה, חשוב להפיץ את
סרט התדמית בדיגיטל, תוך טרגוט של קהל היעד, כי הסרט מכוון לקהל יעד ספציפי. על מנת להבין אם הסרט אכן עובד ומספק חוויית צפייה לאותו קהל, חשוב לבחון את הפרמטרים של הצפייה, בעיקר בעזרת גוגל אנילטיקס. דרך כלי זה ניתן להבין אם אכן הסרט עובד, ומספק חוויית צפייה לקהל. במידה ורואים פרמטרים בעייתיים כגון שיעור נטישה גבוה, או זמן צפייה קצר, ניתן לשפר את הסרט, כך שיותאם בצורה יותר טובה לאותו קהל יעד.
לסיכום, סרטי תדמית הם כלי שיווקי חזק, שבמידה והופק בצורה נכונה, הוא מעצים את חוויית הצפייה, ומהווה מקדם מכירות חשוב. חשוב שמי שצופה בסרט התדמית יחוש כאילו הוא משתמש במוצר בפועל, ורואה מענה לצורך שלו.
מאמרים נוספים בנושא: תיק עבודות- סרטי תדמית
עלות הפקת סרטי תדמית לעסקים