על מה להקפיד בהפקת סרט תדמית, על מנת שיהיה הכי יעיל?
כבר הצגנו שסרט תדמית לעסק הוא היעיל ביותר מבחינת המידע שהלקוחות יזכרו כשיציגו אותו להם. עדיין, בכדי שהסרט יהיה הכי יעיל שאפשר, אנחנו ממליצים בתהליך ההפקה להקפיד על הנושאים הבאים:
1. סרטון קצר- כדקה בלבד- אנשים כיום נעשו חסרי סבלנות, ומעוניינים לקבל מקסימום מידע במינימום זמן. לכן, בתכנון של הסרט, יש להיות מאוד ממוקדים, להגדיר מספר מינימלי של מסרים, ולנסות להעביר אותם בזמן הכי קצר שאפשר. כיום מומלץ שסרט התדמית לא יעבור את ה- 60 שניות.
2. התמקד בערך שהחברה/מוצרים נותנים ללקוח- חשוב שהלקוח שצופה בסרט יבין למה זה טוב עבורו? מה הוא יכול להרוויח מרכישה של המוצרים שהחברה מציגה? לא להציג מפרטים חשמליים, או לציין טכנולוגיות חדשניות עם קיצורים לא ברורים (למעט למהנדסים אולי), אלא בערכים שמקבל הלקוח
3. עדיף סרט המצולם בוידאו- חשוב שהלקוח יראה צילומי וידאו של החברה, המוצרים, אנשים שמשתמשים במוצרים ונהנים מהם, מה שמחזק את הקשר הרגשי בין הלקוח הפוטנציאלי והחברה, וקשר שכזה גם מוביל בהמשך להחלטת קנייה, או לפחות ליצירת קשר לצורך קבלת מידע נוסף.
4. לא רק וידאו- גם טקסטים וגם קול- בכדי להיות הכי יעילים מבחינת הזכרון של הלקוח הפוטנציאלי שצופה בסרט התדמית, כדאי להפעיל את כל הגורמים שמחזקים את זכירות המידע: מידע ויזואלי מצילומי הוידאו, כותרות גדולות ומודגשות של המסרים העיקריים, וקריינות מקצועית שתלווה את הסרט.
5. התאמה לסמארטפונים (טלפונים חכמים)- כיום רוב הלקוחות צופים בסרטי תדמית דרך הטלפונים שברשותם, ואף יוצרים קשר במקרה שהמוצר שהוצג להם בסרט התדמית מעניין אותם. לכן, חשוב שכל סרט תדמית יהיה מותאם לטלפונים חכמים, כולל: צילום של פריטים גדולים, הרבה דינאמיקה, כותרות גדולות ומודגשות, כתוביות של כל הנאמר, למקרה שצופים בסרט התדמית ללא סאונד (כפי שקורה במקרים רבים, כשצופים בטלפון במקומות רועשים, או אפילו במקום העבודה).
6. קריאה לפעולה- אל תצפו שהלקוח מיוזמתו ייצור עם החברה קשר. תעודדו אותו לפעולה אקטיבית בסוף הסרט.
הפקת סרט התדמית היא רק ההתחלה!
חשוב להבין, שהפקת סרט התדמית היא רק השלב הראשון בתהליך השיווק של העסק. מהרגע שהסרט מוכן, מתחילים לשווק את העסק, תוך שימוש מקסימלי באינטרנט (מה שנקרא המדיה החדשה), כאשר סרט התדמית הוא האמצעי השיווקי העיקרי.
הכלים שעומדים לרשות המשווקים הם:
1. הטמעת סרט התדמית באתר החברה, בדרך כלל בדף הבית של האתר.
2. הטמעת הסרט בדפי נחיתה, במידה וקיים פרסום ממומן של העסק
3. הטמעה ברשתות חברתיות כמו: פייסבוק ואינסטגרם, וברשתות מקצועיות כמו לינקדאין.
4. יצירת קמפיין רימרקטינג (Remarketing) שעוקב אחריי לקוחות פוטנציאלים במגון אמצעי המדיה החדשה
4. הטמעה בבלוגים מקצועיים
5. ניתן לצרף קישור לסרט במיילים שנשלחים ישירות ללקוחות. לא מומלץ לשלוח את הסרט ללקוחות, גם בגלל שהסרט הסופי הוא קובץ ענק, שמחייב משלוח מיוחד דרך שרתים כמו wetransfer, אלא מכיוון שלקוחות לא יפתחו סרט תדמית ששלחתם אליהם. זה נחשב אגרסיבי מידי. עדיף רק קישור.
לסיכום, סרט תדמית לעסק הוא הכלי השיווקי החשוב ביותר, שלקוחות פוטנציאלים שצופים בו זוכרים את רוב המידע. הפקה נכונה של הסרט, מחזקת עוד יותר את הזכירות, ומעודדת רכישה.
למאמרים נוספים בנושא: סרטי תדמית- לשתף את הלקוח בחוויה - לחץ כאן
כל השאלות והתשובות בנושא סרטי תדמית - לחץ כאן