מה המשמעויות של הלוקיישן בהתאם לסוג הסרט שמצלמים?
למקום הצילומים של הסרט יש משמעות, והיא תלויה בסוג הסרט שמצלמים. ראו כאן את המשמעויות, על פי סוג הסרט:
סרט תדמית- סרט תדמית בדרך כלל נועד למתג חברה או עסק. לכן, אך טבעי הוא שהסרט יצולם בחלל של בית העסק. במידה ומדובר על מפעל יצרני, כמובן שחשוב לצלם את קווי הייצור. במידה ומראיינים מנכ"ל/סמנכ"ל של החברה, מומלץ לצלם אותם במשרדי החברה. ניתן כמובן לצלם סרטי תדמית גם בהתאם להקשר. במידה ומדובר על חברה למוצרי ספורט, ניתן לצלם ספורטאים מתאמנים. חברת ניקיון, אפשר לצלם מבנים שבהם החברה מטפלת וכן הלאה. לדעתי, לא מומלץ לצלם סרטי תדמית לעסקים, בתוך אולפן מסך ירוק, ואז להחליף את הרקע בהתאם לעניין. לדעתי, סרטים כאלה לא משדרים אמינות, ומונעים מהצופה להתחבר אל בית העסק.
סרט מוצר- סרטי מוצר נועדו להציג מוצר חדש בדרך כלל. שוב, במידה ומדובר על מוצר תעשייתי, מומלץ לצלo את המוצר בחלל המפעל, כולל את קווי הייצור של המוצר. צילומים מסוג זה מקנים בטחון לצופה שמדובר במוצר אמיתי וקיים. מומלץ להימנע משילוב הדמיות בסרט המוצר, למעט אם נדרש להציג חתכים פנימיים. כמובן, גם כאן כאשר מדובר על מוצרים לשימוש כלשהוא, מומלץ לצלם את המוצר תוך כדי שימוש בסביבה שעבורה הוא נועד.
סרט הדרכה- סרטי הדרכה פחות חשוב איפה מצלמים, אלא שהדגש צריך להיות על איך מצלמים, על מנת שהנושא יהיה ברור לחלוטין. בכל מקרה, רצוי שלא יהיו "מסיחי דעה" במסגרת הצילומים (נושאים שקיימים ברקע, אשר לא תורמים לעצם ההדרכה, אלא מפריעים בכך שעשויים למשוך תשומת לב).
סרט ביוגרפי (סיפור חיים)- גם בסוג סרטים אלו, מומלץ לשלב בין צילומי פנים בביתו של האדם שעבורו נעשה הסרט, לבין צילומי חוץ במקומות שאותם מזכירים במסגרת סיפור החיים. אם אותו אדם הגיע ארצה למחנה מעבר, מומלץ לבצע את הצילומים באותו מקום שבו עמד אותו מחנה, גם אם המחנה לא קיים כיום. המקום מעלה במרואיין זיכרונות והתרגשות, שעוברים נהדר בצילומים, ותורמים משמעותית לחוויית הצפייה.
לסיכום, עבור כל סרט תדמית יש לשקול מה המקום האידאלי לצלם את הסרט, לא משיקולי עלויות, אלא בעיקר משיקול של מה המקום שיעביר את המסר בצורה הטובה ביותר.
אולי יעניין אותך גם: סרטי תדמית- לענות במדויק על הצורך
תהליך הפקה מורכב של סרטי תדמית