איך מתמודדים עם דרישה להפקת סרטון תדמית בזמן קצר מאוד?
חברת Tectile Mobility הינה חברה שפתחה תוכנה לניהול ובקרה של סטטוס רכבים מרחוק. המערכת מאוד מתקדמת, וכבר פועלת אצל כמה לקוחות. לפני כשנה פנו אליינו מהחברה שבעוד 10 ימים מתקיימת תערוכה בחו"ל, בה הם מעוננינים להציג סרטון תדמית של המערכת. יהב הפקות, עם ניסיון של מעל 10 שנים בהפקת סרטוני תדמית לעסקים, בדרך כלל זמן ההפקה של סרטון תדמית נע בין 4-8 שבועות. זה נכון בעבודה מסודרת, תוך הקפדה על הקצאת זמן לכל אחד משלבי ההפקה, וסבבי הערות של הלקוח, כך שהתוצר הסופי הוא הכי מקצועי שיש, והלקוח מרוצה מהתוצאה. אבל מקרה זה היה מאוד חשוב ללקוח, מכיוון שהתערוכה היא החשובה ביותר בתחום של מערכות בקרה לרכבים. החלטנו להרתם לאתגר, ובעבודה משותפת ומאומצת של כל המעורבים, באמת בתוך פחות מ- 10 ימים היה לחברה סרטון תדמית מצויין להצגה בתערוכה. לפי דיווחי החברה הסרטון סיפק את הסחורה ובגדול, הרבה אנשים נעצרו ב Booth של החברה, צפו בסרטון התדמית, וביקשו מידע נוסף. זו בדיוק הייתה המטרה של ההפקה.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
ראו תחילה את התוצאה הסופית- סרטון תדמית למערכת של Tectile Mobility
מדובר על סרטון תדמית של כ- 2 דקות, אשר רץ בלופ על גביי מסך ענק בתערוכה בה הציגה החברה את המערכת. הסרטון מבוסס כמעט כולו על שילוב של קטעי וידאו שנרכשו ממאגרים של Stock Footage, עם חומרי גלם שקבלנו מהלקוח, כגון מצגות PowerPoint או תוצאות ניסוי של המערכת בשטח. לאורך כל הסרט משולבות כותרות גדולות ודינמיות, להדגשת מסרים עיקריים, מכיוון שבתערוכה לא ניתן לשלב סאונד כמו קריינות, כך שהויז'ואל בשילוב כותרות אמור לספק את כל המידע הנדרש ללקוחות פוטנציאלים.
לסיכום, ניתן להפיק סרטון תדמית בתוך ימים ספורים, רק אם משתמשים בחומרי גלם איכותיים של הלקוח, והשלמת החומרים הנדרשים באמצעות רכישת קטעי וידאו מתוך מאגרים של Stock Footage. כל ההתנהלות חייבת להיות 'במיידי', עם סבב אחד של תיקונים.
כאשר לקוח מעוניין להפיק סרטון תדמית בזמן מאוד קצר, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. לבצע תחקיר מידי בחברה, בו מלקטים את המסרים העיקריים שמעוניינים להעביר בסרטון התדמית, ולבחור 2-3 מסרים עיקריים, שהם לא רק הכי חשובים אלא בעיקר- מייצגים את היתרונות של הפתרון של החברה ביחס למתחרים. כמו שאמרתי המון פעמים: 'לא צריך להיות הכי טוב בעולם. צריך להיות יותר טוב מהמתחרים'!. כחלק מהתחקיר, בודקים עם החברה איזה חומרי גלם קיימים אצלה, שניתן להשתמש בהם בסרטון התדמית, עוד לפני שגובש התסריט.
2. להכין תסריט שמבוסס על חומרי גלם קיימים בחברה, או כאלה שניתן לרכוש ממאגרי Stock Footage. לא להניח שניתן לצלם חומרים נוספים, כי אין לכך זמן בהפקה קצרה. ישנם לקוחות שמציעים לבצע צילומי השלמה מעטים באמצעות טלפון סלולרי. אנחנו לא ממליצים על כך, כי זה מיד הופך את הסרט לחובבני. בסרטון תדמית חייבים להתשמש רק בחומרי גלם מקצועיים. מאוד חשוב שהתסריט יכלול לא רק מה רואים, אלא יגדיר גם את הכותרות הראשיות שמדגישות את המסרים העיקריים. את התסריט יש לשלוח לאישור הלקוח, ולבקש אישור במיידי.
3. מנתחים את חומרי הגלם שהומלצו בסרטון התדמית, לוודא שהם מקצועיים, ובמידה וחלק לא מספיק איכותיים, לרכוש במקומם חומרים ממאגרי Stock Footage.
4. מיד עם אישור התסריט, יוצאים להקלטת קריינות, כמובן בהנחה שנדרשת קריינות בסרטון התדמית. צריך לשקול את הנושא בכובד ראש. קריינות בדרך כלל לקוחת זמן, עד שבוחרים קריין, ומבצעים את ההקלטה באולפן קול אקוסטי, יכול לבד לעבור שבוע עד שבועיים, וללא הקריינות אי אפשר להתחיל את העריכה. לדעתי- אם הקופירייטר מכין תסריט שמעביר את כל המסרים באמצעות הויז'ואל והכותרות- זה עדיף, כי אז הקריינות לא נתיב קריטי שמעכב את כל ההפקה. בכל מקרה, אם הוחלט שקריינות חיונית- לא לחפש כאן קיצורי דרך, כי זה יפגע באיכות הקריינות, ובהכרח גם באיכות הסרטון.
5. להקדיש 1-2 משמרות של עורך מקצועי, בכדי לערוך את סרטון התדמית בצורה הכי מקצועית. בהנחה שמשתמשים רק בחומרים קיימים, אין סיבה להשקיע יותר מ- 2 משמרות עריכה. המוזיקה שתשולב תהיה גם מתוך מאגרים מסוג Royalty Free, מה שלא מחייב תשלום זכויות יוצרים בכל שימוש של הסרטון, הן באינטרנט והן בתערוכות.
6. לא לאפשר יותר מסבב תיקונים בודד. צריך להציג את הגרסה הראשונית ללקוח, ולבקש את כל ההערות לסרטון בפעם אחת, וכמובן כמה שיותר מהר. במידה ומקבלים את כל ההערות, מבצעים בפעם אחת את השינוי ומייצרים גרסה סופית ללקוח של סרטון התדמית.
ראו סרטון תדמית למתחם חווייתי חדש בחיפה
התבקשנו להפיק סרטון תדמית קצר למתחם חווייתי חדש שהוקם בחיפה, בכדי להפיץ אותו ברשתות חברתיות לקידום מכירות לקראת הפתיחה החגיגית. כמובן שהכי משכנע לקדם מכירות של כזה מקום הוא סרטון תדמית הכולל צילומי וידאו מהמקום. אבל, איך מצלמים בוידאו מקום שוקק חיים עם ילדים, כאשר המקום עדיין לא מושלם ובטח לא פעיל? הפתרון שיישמנו בהפקה זו היא באמצעות שימוש בחומרי גלם מצולמים של יצרני הציוד המקורי. בסרטון התדמית הזה, שילבנו את חומרי הגלם המצולמים של הציוד באופן שיתקבל רושם שאלה צילומים מהמקום החדש (שבפועל הולך להיות מאוד דומה למתחמים בחו"ל, כך שאין כאן בכלל הטעיה של הציבור). סרטון התדמית בהחלט סיפק את הסחורה, ולאחר הפצה בפייסבוק ובאינסטגרם, תוך טרגוט של קהל היעד, הפתיחה הייתה הצלחה גדולה.