מניסיון בהפקת עשרות סרטי תדמית במהלך השנה הזו, עם מגוון לקוחות מתחומי עשייה שונים ומגוונים, אלה הדברים שלמדתי ואנחנו מיישמים ביום יום בהפקת של כל סרט תדמית חדש, והם:
1. אין ברירה- חייבים סרטי תדמית- אין כיום עסק שיכול להמשיך ולשווק את עצמו בלי סרט תדמית לעסק. זה נכון לקוסמטיקאית בראשון לציון, כמו גם לאינטל בחיפה. כשכל קהלי היעד באינטרנט, הדרך הכי יעילה להגיע אליהם, ולעודד אותם לבצע התקשרות לעסק- היא באמצעות סרט תדמית. נכון, מדובר על עלות לא קטנה על מנת להפיק סרט תדמית מקצועי. עדיין- מדובר על השקעה חד פעמית, ומקבלים כלי שיווקי ממדרגה ראשונה שמביא תוצאות, במיוחד כיום כשהלקוחות לא מסתובבים אצל יצרנים וספקי ציוד, אלא מעדיפים לרכוש אונליין.
2. לקוחות רגישים למחיר- אז כן מעוניינים בסרטי תדמית, ומבינים שזה כלי הכרחי, אבל- יש קשיים בעסקים, ולכן גם ישנה רגישות למחיר. בשל רגישות זו, צריך להקדיש מחשבה רבה על מנת להתאים את הסרט לעסק. נכון, כל עסק צריך
סרט תדמית, אבל לא כל עסק יכול וצריך להשקיע 30 אחף ש"ח בהפקה של סרט התדמית עבורו. אפשר גם בעלויות יותר נמוכות, וזה אפשרי אם בוחנים כל לקוח לגופו ומתאימים את הסרט לתקציב של הלקוח
3. לא יותר מדקה- קהל היעד כיום די חסר סבלנות, ולא משנה באיזה תחום. כולם רוצים לקבל את כל המידע שחשוב להם במהירות ובתמציתיות, לפחות בכדי לקבל החלטה ראשונית בתהליך הרכישה. לכן, בכל הפקה של סרט תדמית מומלץ לבחון מה הבידול של העסק שמעוניין בסרט התדמית, ולהתמקד בסרט כמעט רק בבידול. כלומר, במה העסק שמציג בסרט יותר טוב מפתרונות חלופיים? הרי זה בעיקר מה שמעניין לקוחות, ובוודאי בשלב הראשוני של סינון ספקים. גם אם הלקוח חושב שעבור העסק שלו חייבים יותר מדקה, לפחות תוודאו שהדברים הכי חשובים נמצאים ב 30 שניות הראשונות של הסרט, שזה בהרבה מקרים זמן צפייה ממוצע בסרטי תדמית.
4. בעיקר צילומי וידאו- הקורונה הפכה את כולנו לחשדניים, במיוחד באינטרנט. כמו כמות הפייק ניוז שנחשפים אליה באינטרנט, יש כמות עצומה של הונאות של נוכלים שמציעים רכישה של מוצרים שבכלל לא קיימים. לכן, הדרך הכי אמינה להציג פתרונות חדשים היא באמצעות צילומי וידאו של המוצרים, של אנשים שמשתמשים בהם, במקומות שהם מותקנים. לא אנימציה או הדמיות, מרשימות ככול שלא יהיו, לא משדרות אמינות שהמוצר שמוצג אכן קיים. כמובן, אם מדובר על תוכנה חדשה, או אפליקציה לטלפונים חכמים, שוב הכי מומלץ זה צילומי מסך אקטיביים של בתוכנה או האפליקציה, ולא סרטון אנימציה. באופן כזה לקוחות יכולים לראות איך נראים מסכי התוכנה, ושאכן התוכנה קיימת ועובדת.
5. קריינות בשפת מקום השיווק- בעבר לצורך שיווק בינלאומי של מוצרים הכנו סרטי תדמית באנגלית, כולל קריינות באנגלית, ובתחתית המסך הוספנו כתוביות תרגום של הקריינות לשפת המקום בו המוצר שווק. כלומר- בדרום אמריקה הכתוביות היו בספרדית. אבל, בתכלס כמעט רק בישראל קוראים כתוביות. כמעט בכל מדינה מעדיפים שידברו איתם בשפתם, במיוחד בקריינות. לכן ההמלצה שלנו היא לכל מדינה שאליה משווקים מוצרים חדשים, לדאוג לקריינות בשפה מקומית.
6. עיקר המסרים בויז'ואל- כיום, רוב האנשים צופים בסרטי תדמית בסביבה רועשת, כמו מקום עבודה, או מקום ציבורי, ולכן רובם מעדיפים לצפות בסרטים ללא סאונד בכלל. מכאן, חייבים לדאוג שכל המידע יהיה ברור רק מצפייה בסרט, במה שמוצג בו ובכותרות הגדולות שמדגישות את המסרים העיקריים. אם הקריינות מאוד חשובה, ומעוניינים שגם היא תועבר ללא סאונד, אפשר להוסיף כתוביות תרגום בתחתית המסך, כך שאם מישהו בכל זאת מעוניין לדעת מה הקריין אמר אז הוא יכול לקרוא את הכתוביות. עדיין, לא לסמוך על זה, אלא לדאוג שהכל יהיה מובן וברור גם בלי הקריינות בכלל.
7. סרטי תדמית עוזרים גם בקידום אורגני- לסרטי תדמית ששולבו באתר החברה יש חשיבות גדולה גם בקידום אורגני של אתר החברה, וזה מכיוון שאנשים אוהבים לצפות בסרטים, מה שמגדיל את זמן השהייה באתר, ומכאן גם מקודם האתר אורגנית. אתר שנמצא בדף הראשון בגוגל, חוסך משמעותית את עלויות הקידום והפרסום של האתר.
8. חייבים להשקיע בקידום הסרטים- על מנת שלקוחות יחשפו לסרט התדמית שהפקתם עבור העסק, חייבים לקדם אותו במדיה החדשה, ובעיקר תוך טרגוט של קהל היעד. כמובן שאם אתר החברה בדף הראשון בגוגל, יש סיכוי שמי שמחפש את המוצר שאתם מציעים יגיע אליכם דרך החיפוש האורגני. אבל זה רק חלק קטן מקהל היעד שלכם. עדיף להשקיע בקידום, כך שהחשיפה לעסק תהיה הרבה יותר גדולה.