באיזו טכניקה להפיק את סרטוני התדמית, היא אחת השאלות הנפוצות בתחום הפקת סרטוני תדמית לעסקים. אנחנו מאוד מאמינים במראה עיניים, כלומר- אם יש לעסק משהו להראות- אז שיראה אותו בוידאו. ברור שמוצרים שימושיים, או עסק עם תשתיות ייצור או פיתוח מאוד מתקדמות, אין ספק שהכי נכון לצלם אותם בוידאו, ולשלב את הצילומים בסרטון התדמית שמפיקים עבור העסק. אנשים מתחברים רגשית למה שהם רואים ומאמינים בקיומו. זה מאוד מעודד לבצע רכישה בעקבות צפייה בסרטון תדמית המבוסס על צילומי וידאו.
אז מתי בכל זאת עדיף סרטוני תדמית באנימציה?
מסתבר, שישנם לא מעט מקרים שסרטון תדמית באנימציה יהיה הרבה יותר יעיל מאשר סרט המצולם בוידאו, כגון:
1. הצגה של קונספט חדשני- ישנם פתרונות, ובעיקר פתרונות טכנולוגיים כמו של חברות הייטק, שמציגות קונספט חדשני שפותר בעיות קיימות במוצרים הנוכחיים. הדרך הכי נוחה פשוטה וברורה להצגת קונספט חדשני היא באנימציה.
2. הצגת אפליקציה חדשה או תוכנה חדשנית- ישראל הפכה בשנים האחרונות למעצמה טכנולוגית, שמציעה לעולם פתרונות תוכנה מתקדמים, או אפליקציות חדשות לטלפונים ניידים. פתרונות אלו הם לא מוצר מוחשי שאפשר לצלם, למעט אולי צילומי מסך אקטיביים של התוכנות, כך שאין כמעט משמעות לצלם בוידאו כאלה פתרונות. גם כאן, הדרך הנוחה ביותר לקדם את התוכנות והאפליקציות, היא באמצעות סרטוני תדמית באנימציה.
3. יצירת עולם וירטואלי- ישנם פתרונות שאותם ניתן להציג בצורה הכי יעילה דרך בניית עולם וירטואלי, כמו למשל פתרונות סייבר מתקדמים. בעולם וירטואלי ניתן להציג בליווי קריינות את התפקוד של הפתרון המוצע, ולהראות בקלות באיזה חלקים הוא נוגע, דרך האנימציה של העולם שבנינו.
מנהל שיווק - מתכנן קמפיין שיווקי חדש?
מעוניין לפרוץ לשווקים חדשים, או קהלי יעד חדשים?
ראה תחילה סרטון תדמית לחברת מיחזור אלקטרוניקה
מדובר על סרטון תדמית של כדקה וחצי, אשר בוצע כולו באנימציה, במטרה להציג לשוק הישראלי את חוק מיחזור אקלטרוניקה. החוק מחייב את כל בעלי העסקים למחזר את כל ציוד האלקטרוניקה שיצא משימוש, אבל רוב בעלי העסקים או שלא מכירים את החוק, או שסתם מתעלמים ממנו. סרטון תדמית זה מציג את החשיבות של החוק, ואת היתרונות של בעלי העסקים שמחזרים את מכשירי האלקטרוניקה שיצאו משימוש.
סרטון תדמית לאפליקציה חדשנית להשכרת דירות
מדובר על סרטון תדמית של כדקה, אשר מציג אפליקציה חדשנית להשכרת דירות אונליין, המבוצע באמצעות אנימציה. עד להוצאת האפליקציה, השכרת דירות בוצעה בהגעה פיזית לדירה. הקונספט שהחברה פיתחה מאפשר ביצוע השכרת דירות אונליין בלבד. מכיוון שלא מדובר על דירה ספציפית, ועל קונספט חדשני, הדרך הנוחה ביותר להציג את הנושא היא באמצעות סרטון תדמית באנימציה.
איזה סוגים של סרטוני תדמית באנימציה מוצעים כיום?
כאשר מדובר על אנימציה, מוצעים כיום עקרונית שני סוגים של יישום האנימציה בסרטוני תדמית והם:
1. סרטון תדמית באנימציה מבוסס טמפלייט- מדובר על סרטונים אשר בונים אותם מתוך מאגר של טמפלייטים, שהם מאגרים מוכנים לשימוש, עם מגוון של דמויות ואלמנטים מרחביים, שחברות ההפקה רוכשות ומנפישות. סרטוני תדמית כאלה הם מהירים יחסית להפקה (2-3 שבועות), וזולים יחסית (2-4 אלף לדקת אנימציה). לעסקים קטנים, או ליצרני אפליקציות חדשות, אפשר בהחלט ליישם סרטון תדמית מהיר, שיקדם את הפתרון בעלות נמוכה יחסית.
2. סרטון תדמית באנימציה מאוייר מקורי- כאן מדובר על סרטון שכולו מאוייר על ידי אנימטורים וגרפיקאים של חברת ההפקה, אשר נתפרים במיוחד לאותו עסק שהזמין, כולל עיצוב הדמויות והסביבה בה הם נעים. כאן מדובר בדרך כלל על הפקה הרבה יותר מעמיקה, בה לומדים לעומק את העסק והמתחרים דרך תחקיר שיווקי מעמיק, שבעקבותיו מקיימים דיונים על הדרך המיטבית להעביר את המסרים השיווקיים, עיצוב דמויות ובניית עולם עבור סרטון התדמית. הפקות כאלה יותר ארוכות (4-8 שבועות) והעלות גם יותר יקרה משמעותית (10-20 אלף לדקת אנימציה). סרטוני תדמית כאלה מתאימים לחברות שהם Tier 1, כלומר חברות מובילות במשק, שמעוניינות להתוות פתרון מוביל חדש, או לחברות הייטק שמציעות קונספטים חדשניים לפתרון בעיות קיימות.
מהם השלבים בהפקת סרטון תדמית באנימציה?
רוב הפקות סרטוני תדמית באנימציה כוללות את השלבים הבאים:
1. תחקיר- לימוד יכולות העסק, המתחרים בשוק היעד, הבידול העסקי והשיווקי, קהל היעד והמסרים השיווקיים העיקריים שמעוניינים להעביר ללקוחות פוטנציאלים.
2. תסריט קריינות- בעקבות התחקיר, קופירייטר של חברת ההפקה מכין את תסריט הקריינות, כלומר- מה רוצים להגיד בסרט?
3. גיבוש קונספט ויזואלי- כאשר מסכמים מה רוצים להגיד, חשוב לשבת עם הלקוח ולגבש ביחד את הקונספט הויזואלי, כלומר מה יהיו המוטיבים שיוצגו בסרטון ללקוחות? זה כולל: הגדרת הדמויות, הגדרת צבעים, הגדרת סביבת הסרטון וכן הלאה
4. בניית Story Board- בשלב הזה גרפיקאי של חברת ההפקה מכין סרט של איורים שמגדירים את כל הסרט. עקרונית, כל סצנה בסרטון התדמית מיוצגת על ידי איור בודד שמתאר איך נראית הסצנה בגמר ההנפשה.
5. הקלטת קריינות- כמובן, על פי מספר הדמויות והמגדר של הדמויות, כאשר הטקסטים הם על פי תסריט הקריינות המאושר. חשוב לשים לב, שקריינות של סרטוני תדמית באנימציה היא לא רק של קריינים מקצועיים, אלא של קריינים שהם גם שחקנים.
6. הנפשה- לאחר אישור כל השלבים עד כה, ניתן להנפיש את ה Story Buard, לשלב קריינות, מוזיקת רקע מתאימה, וכותרות להדגשת מסרים עיקריים. חשוב להבין שבשלב הזה מאוד קשה לבצע שינויים. לכן, צריך להקפיד שלא להתחיל לבצע את ההנפשה של הסרטון, לפני שכל השלבים הקומדים אושרו על ידי הלקוח.
ומה עם הרגש בסרטוני תדמית באנימציה?
חייבים לקחת בחשבון, שסרטון תדמית באנימציה לא יוצר חיבור רגשי עם האדם שצופה בסרטון, בניגוד לסרטון המבוסס צילומי וידאו. אם רוצים לרגש את הלקוח, ודרך זה לחזק את החיבור שבין העסק ו/או המוצר לבין הלקוח הפוטנציאלי, זה כמעט בלתי אפשרי בסרטון המבוסס על אנימציה.
אבל, אם הסרטון משעשע, זה יוצר חיבור מסויים, כולל אפילו יכול לההיפך לויראלי, אם מי שצפה בסרט חייך ונהנה, סיכוי טוב שהוא ישתף את הסרטון עם חבריו, וכן הלאה. זה בהחלט יכול לקרות ברשתות חברתיות, וסרטוני תדמית באנימציה משעשעים יכולים להפוך לויראליים.
לסיכום, על מנת לקדם קונספטים חדשים, תוכנות ואפליקציות מתקדמות, הכלי היותר יעיל הוא סרטון תדמית באנימציה. חשוב להתאים את סרטוני התדמית שמופקים באנימציה למטרות השיווקיות של העסק.
חברת אקולוג'יק מפתחת תוכנה לסינכרון גלובלי של גידולים חקלאיים, כך שיתקיים סינכרון מהמגדל הבודד ועד לרשתות השיווק הבינלאומיות. מקובל שתוכנות מציגים בסרטוני אנימציה. אבל, מכיוון שרצינו שקהל היעד יכיר את החברה שפיתחה את התוכנה, רוב סרטון תדמית זה מבוסס על צילומי וידאו, שמציגים את הבעיה והחברה, ויוצרים חיבור רגשי עם קהל היעד. את התוכנה הצגנו דרך צילומי מסך אקטיביים, כך שהלקוחות הפוטנציאלים יכולים לראות את התוכנה בפועל.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
מדובר על סרטון תדמית של כ- 2.5 דקות, לחברת קניות אונליין, אשר כולו מבוסס על צילומי וידאו של העסק. אבל, בכדי ליצור עיניין בעסק, יצרנו פתיח משעשע המבוסס אנימציה, שמציג את העולם שנהפיך צבעוני וכייפי לכל מי שמשתמש בשירותים של החברה. הפתיח האינמטיבי יצר סקרנות, ובהחלט עודד אנשים להמשיך ולצפות בסרטון.