על מה חשוב להקפיד בהפקת סרטי תדמית לכנסים ותערוכות דיגיטליות?
במידה וחברה מעונינת להשתתף בתערוכה דיגיטלית,
בכל הפקה של סרטי תדמית לכנסים ותערוכות דיגיטליות, מומלץ להקפיד על הנושאים הבאים:
1. היקף סרט התדמית- אין כל מניעה להפיק סרטי תדמית מקיפים, שמציגים את ההיצע של העסק בתחום פעילות מסויים. כמובן שאם מדובר על תחומי פעילות שונים באותו עסק, לתערוכה ספציפית לכלול בסרט התדמית רק את מה שרלוונטי. אם בתערוכה מתעניינים בכמה תחומים, והחברה אכן מפתחת ומייצרת פתרונות בכמה תחומים, מומלץ להפיק סרט תדמית נפרד לכל תחום פעילות, ולהציג את הסרטים השונים באזורים הרלוונטיים לכל תחום פעילות. סרט תדמית לתחום פעילות מסויים יכול להיות באורך של עד 4 דקות, כל עוד מדובר על תחום פעילות אחד, שיכול לעניין את הלקוחות שמחפשים פתרונות באותו תחום.
2. יצירת עיניין- בדיוק כמו בתערוכות רגילות, מספר המציגים הוא עצום, והתחרות על תשומת ליבו של הלקוח הפוטנציאלי גדולה. זה לא שונה בתערוכות דיגטליות. שפע המציעים מחייב נקטית צעדים שישמרו את הלקוח הפוטנציאלי בסרט התדמית המקיף שמוצג לאותו לקוח. הדרך הכי טובה לשמר לקוחות, זה לדבר על הבעיה שלהם, באותו תחום פעילות שמדובר בתערוכה, והצגת הפתרון של החברה לאותו לקוח ספציפי. את כל זה חייבים לעשות דרך יצירת סיפור מעניין, שיצור הזדהות וישאיר את הלקוח הפוטנציאלי צופה בסרט, או יוצר קשר ישיר לקבלת פרטים נוספים.
3. שימוש רב בוידאו- אין כמו מראה עיניים. אחת הסיבות שאנשים בעבר ביקרו בתערוכות הייתה בכדי שיוכלו לראות במו עיניהם את הפתרונות המוצעים, וישאלו שאלות על מה שהם רואים ורוצים הסבר נוסף.
סרט תדמית המבוסס על צילומי וידאו של הפתרונות המוצעים, לא רק כפי שהם נראים במעבדה, אלא עדיף מצולמים בפעולה אצל לקוח מרוצה אחר, זה הדבר שהכי מחבר את המבקרים בתערוכות הדיגיטליות בקיום הפתרונות, ובכך שהם לא 'שפני ניסיונות ראשונים' שבוחרים את הפתרון שמוצע בסרט התדמית. בנוסף, סרט המצולם בוידאו גם בונה אמון בין החברה ללקוח הפוטנציאלי, ובהמשך גם חיבור רגשי ביניהם, מה שבהחלט מעודד התקדמות בתהליכי מכירה.
4. מותר שימוש בסאונד- בתערוכות פיזיות, אסור היה להשמיע סאונד בסרטי התדמית, מה שחייב שכל המידע יועבר רק דרך הוז'ואל (הוידאו והכותרות). לעומת זאת, בתערוכה דיגיטלית אין כל מניעה להוסיף קריינות, ומוזיקת רקע מרימה לכל סרט תדמית המוצג בתערוכה. מאוד מומלץ להשתמש בכל אלה, כך שהעברת המסרים השיווקיים תהיה ברורה יותר לצופה בסרט, ויעודד התקדמות בתהליך המכירה.
5. הנעה לפעולה- כמו בכל סרט תדמית שמפיקים, גם לתערוכות דיגיטליות מומלץ להוסיף בסוף כל סרט תדמית הנעה לפעולה של מי שצפה בסרט. מכיוון שלא יודעים מי צופה, ומה רמת הרגישות שלו, מאוד מומלץ לא להיות אגרסיבים בהנעה לפעולה. מומלץ להשתמש בהנעה לפעולה הכי בסיסית בסגנון: אתם מוזמנים ליצור קשר לקבלת פרטים נוספים. זה מתאים לכל אדם ובכל סיטואציה.
לסיכום, כנסים ותערוכות דיגיטליות הן הפתרון כיום לשיווק בינלאומי, כתחליף לתערוכות פיזיות יקרות שלא מתאפשרות. הכלי היעיל ביותר לשיווק דרך התערוכות הדיגיטליות הם סרטי תדמית, אשר הותאמו לתערוכות דיגיטליות.