היום לכולם ברור שעל מנת לקדם מכירת מוצרים חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית למוצר, ולהפיץ את הסרטון לקהל היעד. הבעיה היא שזה מה שעושים כולם, כך שלקוחות חדשים 'מופצצים' בכמות גדולה מאוד של פרסומים, ממגוון יצרנים. אותם לקוחות פוטנציאלים מתייחסים לשפע הסרטונים כפרסומת, די נרתעים מצפייה באותם פרסומים, וגם אם מתחילים לצפות, הם מקדישים לסרטון שניות ספורות, לפני שמחליטים להמשיך לצפות, או לעבור לצפות בסרטון אחר. ואם סוף סוף החליטו להמשיך ולצפות בסרטון התדמית, הם בממוצע ימשיכו לצפות עוד כמה עשרות שניות, ואז יקבלו החלטה. מאוד נדיר שלקוחות פוטנציאלים מוכנים לצפות בסרטון תדמית לכל אורכו, בכלל בלי קשר לאורכו.
מומלץ להפיק סרטון תדמית קצר
לצערי, מאוד קשה לממש את המשפט: 'הפקת סרטון תדמית קצר'. יצרנים, שסיימו פיתוח של מוצר חדש, משוכנעים שהמוצר שלהם הולך לשנות את העולם. רק נציג לאנשים את המוצר- הם יתנפלו עליו. הכי קל למכור את המוצר המדהים שלהם. זה בהחלט טבעי. אנשים מתאהבים במוצרים שהם פיתחו במשך שנים רבות. הם שמחים להכין עבורו סרטון תדמית, אבל מצפים שנכין להם סרטון תדמית מקיף, שיציג את המוצר בצורה הכי מקיפה, עם כל התכונות הנהדרות שלו, ואפילו שנציג מפרטים חשמליים מרשימים (כאילו שזה מעניין לקוחות, שאינם מהנדסי פיתוח). מצפים שסרטון התדמית יהיה באורך של כמה דקות, והיה מרשים ויזאולית. אמנם, לפני שנים רבות, זה מה שהיה מקובל, כשכמעט אף אחד לא הפיק סרטוני תדמית. היום, כשלקוחות פופצצים בסרטונים, חייבים סרטון תדמית קצר וממוקד.
ראו תחילה סרטון תדמית קצר שהפקנו לחברה שפיתחה מערכת אגירת מים לרכבים:
מה צריך לכלול סרטון תדמית קצר?
כאשר מבינים שעל מנת לזכות בצפייה בסרטוני תדמית, חשוב שהסרטונים יהיו קצרים. עדיין, הם חייבים לכלול את התוכן הבא:
1. הצגת בעיה קיימת אצל קהל היעד- קודם כל, חייבים לזהות את קהל היעד, וגם אם היצרן חושב שהמוצר מתאים ל'כל העולם', עדיין צריך להבין למי הוא הכי מתאים? מי יהיה מוכן לשלם כסף על מנת לרכוש מוצר שפותר לו בעיה קיימת. ואחריי שמזהים את קהל היעד, צריך להציג לאותו קהל, בעיה קייימת אצלו. הצגה כזו יוצרת בדרך כלל הזדהות, וסיכוי טוב שמי שהחליט לצפות בסרטון מתוך קהל היעד, יתחבר רגשית לחברה שמציגה את הסרטון, כי היא מבינה את הבעיה שמציקה לו, ואולי יש לה פתרון לבעיה. במקרה כזה הוא יקבל החלטה להמשיך לצפות בסרטון.
2. הצגת פתרון הבעיה לקהל היעד- מיד אחריי הצגת הבעיה, חייבים להציג את הפתרון, כלומר את המוצר, באופן שמי שצופה בסרטון התדמית יבין ויראה איך הבעיה שלו נפתרת. מומלץ שהצגת הפתרון תהיה באמצעות צילומי וידאו, ולא באנימציה, מה שיגדיל את האמון של קהל היעד בפתרון שמוצג לו. הוא 'רואה בעיניים' שקיים כזה פתרון, ושהוא עובד.
3. הצגת הבידול- למרות שיצרנים משוכנעים שהמוצר שלהם הוא 'הכי טוב בעולם', לכל מוצר יש מתחרים, או עם מוצרים חליפיים, או עם פתרונות חליפיים. סרטון התדמית חייב להבהיר לצופה בסרטון למה הפתרון שמוצג בסרט הוא באמת 'יותר טוב מהמתחרים' (כמובן, בלי להתייחס למתחרים, אלא רק להדגיש את היתרון). שוב, לא צריכים להיות הכי טובים שבעולם, אלא רק יותר טובים מהמתחרים. צריך לענות ללקוח על השאלה שהוא ישאל את עצמו: 'אם החלטתי לרכוש כזה פתרון, למה כדאי לי לרכוש אותו דווקא מכם'?
מנהל שיווק- צריך סרטון תדמית לקידום שיווקי של מוצר חדש?
מתכנן קמפיין שיווקי באחד מערוצי האינטרנט?
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרט מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרטון תדמית לעסק.
מדובר על מערכת שמסוגלת לאגור את עודפי המים שנוזלים ממזגני רכב, על מנת לאפשר שימוש חוזר באותם מים עודפים. תחילה התבקשנו להכין סרטון תדמית מקיף שיציג את היכולות של המערכת, עבור רכבים באופן כללי. אחריי תחקיר שבצענו, היה ברור שהמערכת היא הכי יעילה לרכבי עבודה, שממש צריכים מים במשך יום העבודה. כלומר, המערכת אולי מתאימה לכל סוגי הרכבים, אבל היא ממש צורך לבעלי רכבי עבודה. לכן, הפקנו סרטון תדמית קצר זה, באורך של כ- 30 שניות, בו התמקדנו רק ברכבי עבודה, מסוגים שונים, והצגנו בצורה ויזואלית את הבעיה של חוסר המים בשטח, ואיך המערכת פותרת את הבעיה, וכל זה ב- 30 שניות. סרטון התדמית הוכיח את עצמו, אחריי שקודם בפייסבוק, תוך טרגוט של בעלי רכבי עבודה.
ראו דוגמה נוספת של סרטון תדמית קצר שהפקנו
מדובר על סרטון תדמית מאוד קצר, באורך של כ- 22 שניות בלבד, שנועד לקדם שיווקית מוצר תאורה ייחודי בפייסבוק. המוצר מאפשר שינוי אוירת תאורה בבית, מה שמאפשר פתרון בעיות בבית בסיטואציות שונות. הפקנו סדרה של כ- 10 סרטוני תדמית קצרים, כאשר כל סרטון מציג סיטואציה בייתית שונה, בה קיימת בעיה, ואיך באמצעות שינוי האוירה, דרך שינוי התאורה, הבעיה נפתרת. את כל זה הצלחנו להציג בסרטונים בתוך פחות מ- 30 שניות.
ראו סרטון תדמית קצר לחברת הייטק
מדובר על הפקת סרטון תדמית קצר, באורך של כ- 40 שניות, אשר נועד לקדם שיווקית, ולחזק את המיתוג של חברת הייטק, דרך קמפיין ממומן בלינקדאין. מכיוון שלינקדאין הינה רשת עסקית מקצועית, המלצנו על סרטון תדמית באורך של כ- 45 שניות. לו רצתה אותה חברה לקדם את החברה בפייסבוק, היינו מקצרים את הסרטון לכ- 30 שניות.
אז כמה קצר צריך להיות סרטון תדמית קצר?
התשובה לשאלה זו היא: 'כמה שיותר קצר', בתנאי שמכיל את התכנים שהצגנו בסעיף הקודם. עדיין, אם מישהו מחפש כללי אצבע לכמה קצר צריך להיות סרטון תדמית קצר, צריך להתייחס למדיה בה הוא יוצג לקהל היעד, ובאופן הבא
1. קמפיין בגוגל- במידה וסרטון התדמית שמפיקים, יוצג באתר העסק, או בדף המוצר, וישמש ככלי לקידום בגוגל (Pay Per Click), אנחנו מליצים שסרטון התדמית כיום יהיה באורך מקסימלי של דקה. במידה והמוצר באמת מורכב, וכולל מגוון פתרונות, ניתן להאריך את הסרטון, אבל לא יותר מ- 90 שניות לכל הסרט.
2. קמפיין ברשתות חברתיות- אם המוצר מתאים לקהל היעד שנמצא בפייסבוק, אפשר כמובן להקים קמפיין ברשתות החברתיות, אבל אז חייבים להגביל את אורך הסרטון לעד 30 שניות. אם מדובר על אינסטגרם, הייתי ממליץ על סרטון קצרצר באורך של עד 15 שניות. ממש טיזר קצרצר.
לסיכום, במידה ומפיקים סרטון תדמית לקמפיין בגוגל, אורך מקסימלי של הסרטון צריך להיות 60 שניות. קמפיין ברשתות חברתיות, מחייב סרטון תדמית באורך של עד 30 שניות. חשוב שבאותם זמנים קצרים, התוכן יהיה כזה שמשכנע לקוחות לרכוש את המוצר.