בכל הפקה של סרטי תדמית, משוקעים מאמצים רבים בתהליך, החל מתחקיר מקיף, כתיבת תסריט שיווקי, מספר ימי צילום, עריכה והפקת גרסה סופית. בגמר ההפקה מתחילים להשתמש בסרטוני התדמית לצורך שיווק של המוצר המוצג בסרט התדמית. ההנחה היא שכל המעורבים בתהליך מספיק מנוסים לומר האם הסרט שעכשיו הופק, אכן בנוי בצורה אופטימלית, כך שיניב את מקסימום התוצאות השיווקיות המצופות מהסרט.
אבל, הניסיון הוא לא מדע מדוייק, ולכן גם ישנם מקרים של חוסר הצלחות, בהם הסרטים לא הניבו את התוצאות המצופות. הסרט נראה נהדר, אבל- לא מספיק לקוחות צופים בו, או צופים מספר שניות ונוטשים את הסרט, וכן הלאה. ניתן לשפר את ההצלחה של סרט תדמית, על ידי יישום טכניקת בדיקת A/B או A/B Testing. בדיקה זו מיושמת כיום כמעט באופן שוטף על ידי מקדמי אתרים, בעיקר לצורך עיצוב ותוכן של ממילים וניוזלטרים, דפי נחיתה, כותרות במודעות פרסום בגוגל או בפייסבוק, וכן הלאה.
מה שאנחנו מציעים במקרים בהם ישנן התלבטויות, לבצע גם בדיקת A/B לסרטי תדמית בגרסאות שונות. כלומר, בתהליך ההפקה לייצר לא סרט תדמית אחד, אלא 2 סרטי תדמית, כל אחד בגרסה קצת שונה, וליישם את הבדיקה על שתי הגרסאות בכדי שניתן יהיה להשוות בינהן, ואז להחליט איזו גרסה לקדם יותר.
ראו מספר דוגמאות של גרסאות שונות של סרטי תדמית, שעליהם הופעלות בדיקות A/B Testing:
סרט תדמית למוצר רפואי- גרסה B
מדובר על אותו סרט תדמית כמו בגרסה A, כשההבדל העיקרי שהסרט בגרסה זו הוא באורך של דקה בלבד. בגרסה זו מתמקדים במה המכשיר הרפואי בדיוק עושה, בהצגה גרפית מעניינת, ושילוב הרבה צילומי וידאו של המוצר, כפי שמשתמשת אחרת מדגימה את השימוש במוצר.
מה למדנו מביצוע בדיקות A/B לסרטי התדמית השונים?
בהמשך לדוגמאות למעלה, של גרסאות שונות של סרטי תדמית למוצרים שונים, המסקנות מבדיקת A/B Testing היו:
1. מוצר רפואי- גרסה A, שהייתה ארוכה יותר (כמעט 2 דקות) הראתה מובהקות של זמן צפייה ארוך יותר, ושיעורי המרה הרבה יותר גבוהים מגרסה B הקצרה. זה גם היה יותר הגיוני. אוכלוסיה מבוגרת, שהם הלקוח הפוטנציאלי של המוצר, מוכנה להקדיש יותר זמן צפייה לסרט התדמית, בכדי לקבל מידע נוסף, במיוחד לגביי הנוחות וקלות השימוש במוצר, ובעקבות זה הם יותר משתכנעים לפנות לחברה או לרכוש או לקבל פרטים נוספים.
2. תיקוני פח ייחודיים- במקרה זה, דווקא גרסה B הקצרה (כ- 45 שניות) הייתה עם שיעורי המרה הרבה יותר גבוהים, מכיוןן שבתוך זמן קצר הם קיבלו את כל המידע לגביי השיטה. בגרסה A הארוכה, גם כל המידע קיים, אבל בכדי להגיע למידע של השיטה, מי שצופה בסרט צריך להשלים צפייה ב- 3 סיטואציות, ורק לאחר מכן לקבל את המידע. לקוח פוטנציאלי לא מוכן להקדיש כל כך הרבה זמן לצפייה בסיטואציות יום יומיות, ונוטש את הסרט עוד לפני שמגיעים להצגת הפתרון.
לסיכום, מומלץ בהפקה של סרטי תדמית להכין 2 גרסאות של סרט התדמית, ולבדוק אותן בפועל דרך A/B Testing, כך שניתן לבצע אופטימיזציה לסרט התדמית, ולקבל תוצאות שיווקיות מיטביות.
מדובר על סרט תדמית למוצר רפואי לאוכלוסיה המבוגרת, באורך של כ- 2 דקות, הכולל פירוט רב על הנוחות וקלות השימוש של המוצר, ומה הוא יכול לבצע לטובת הלקוח שמשתמש במוצר זה. הכל מצולם בוידאו באיכות גבוהה, ומעט גרפיקה על מנת להעשיר את הויז'ואל.
סרט תדמית לתיקוני פח ייחודיים- גרסה B
מדובר על אותו סרט תדמית, אבל באורך של כ 45 שניות, שבו במקום הצגה של 3 סיטואציות בעייתיות, מוצגת רק סיטואציה אחת אופיינית, בהן נתקלים בעלי רכבים.כל המידע לגביי השיטה עדיין מוצג ומודגם גם בסרט זה, אבל הזמן התקצר משמעותית מכך שמציגים רק סיטואציה אחת.
סרט תדמית לתיקוני פח ייחודיים- גרסה A
מדובר על סרט תדמית לשיטת תיקוני פח חדשנית לרכב, שלא מחייבת תיקוני צבע, ופגיעה בערך הרכב מבחינת הביטוח. גרסה זו היא באורך של כ 2 דקות, וכוללת תיאור של 3 סיטואציות מחיי היום יום של כמעט כל נהג, של פגיעה בפח של הרכב. כל סיטואציה מוצגת בצורה הומריסטית על ידי שחקן.
במידה ואתה מעוניין לחשוף קו מוצרים חדש, או לפנות לקהל יעד חדש, מומלץ להפיק סרטון מוצר שיווקי, אשר משמש כמקדם מכירות עקרי של קו המוצרים.
במידה ואתה מעוניין להציג את העסק כמוביל בתחומו, ולהגדיל חשיפה ללקוחות חדשים, מומלץ להפיק סרט תדמית לעסק.
ראו סרט תדמית למוצר רפואי לאוכלוסיה המבוגרת- גרסה לשיווק בספרד
אחריי שבמסגרת בדיקת ה- A/B Testing, הגענו למסקנה שעדיף לקדם את הגרסה הארוכה של סרט התדמית, זו שבאורך 2 דקות, התבקשנו להכין גרסה כזו לשיווק בספרד. לצורך כך, נדרש היה להכין גרסת קריינות בספרדית, ולהחליף את כל הכותרות מאנגלית לספרדית, כולל בגרפיקה המיוחדת שהוכנה לצורך הסרט. חשוב מאוד לבצע את כל השינויים האלה, ולא רק להוסיף כתוביות בספרדית, כמו שחלק מהלקוחות שלנו מציעים, בכדי לחסוך כסף, כי במדינות דוברות ספרדית לא קוראים כתוביות תרגום, אלא מעדיפים 'דיבוב' בספרדית, בדיוק כמו בסרטי קולנוע.