מימון פיתוח של מוצרים חדשים
מאז ומעולם פיתוח מוצרים חדשים, ובמיוחד עבור חברות הייטק, נשלט על ידי מקורות המימון. זה גם טבעי, ללא מימון רעיונות טובים נופלים. וכמו בכל השקעה- בעל המאה הוא גם בעל הדעה. זה כמובן יצר מתח בין המשקיעים לבין היזמים, כשבמקרים רבים המיזמים התקשו להתרומם. היו גם מקרים רבים בהם המשקיעים 'הזיזו' הצידה את היזמים, והביאו מנהלים מטעמם. הרבה מהקסם של תחילת הדרך נפגם.
מימון המונים- הבטחה שאיכזבה
החל משנת 2012, התפתח מאוד תחום מימון ההמונים, בעיקר באתרים כמו Kickstarter או Indiegogo, ולפתע נפתח תחום חדש לחלוטין של אפשרות לגייס מימון לפיתוח מוצרים חדשים, בו היזמים נשארו בעלי הדעה, כשהמשקיעים הקטנים היו 'שבויים' בידי היזמים. מכיוון שבמסגרת מימון המונים, אין כלל חובה לספק בסוף התהליך מוצרים, פשוט מודיעים שהפיתוח נכשל, ומתנצלים יפה. עדיין, אין צורך להחזיר את הכסף. זה הוליד הרבה מאוד מיזמי סרק והונאות, ולצערי בשנתיים האחרונות תחום מימון המונים די בהתרסקות. כמעט ואין באמת גיוסים חדשים מוצלחים, ורבים מאלה שגייסו סכומים משמעותיים בשנים קודמות, מתקשים לספק את המוצרים.
המימון הקלאסי- משקיעים מוסדיים!
זה מחזיר את היזמים הטובים חזרה אל עולם ההשקעות 'הקלאסי', קרי: משקיעים מוסדיים, אנג'לים, קרנות הון סיכון ובתי השקעות שונים, ואפילו מקורות מימון שהם שותפים אסטרטגיים. גם היזמים, וגם המשקיעים למדו את הלקח ממה שקרה בשנים האחרונות, בעיקר מכישלונות העבר, ומעולם מימון ההמונים, וכיום משקיעים מנסים לעבוד בהרמוניה עם היזמים, במטרה ליצור מוצרים חדשים ומצליחים.
עדיין, בכדי לגייס את המימון, יזמים מבינים שהם צריכים להגיע עם רעיונות בשלים, למוצרים ברי השגה בזמנים סבירים, עם פוטנציאל שוק טוב, ויכולת צמיחה גבוהה. לצורך כך, הכלי הטוב ביותר לשכנע משקיעים הוא
סרט תדמית למשקיעים.