סרטון הדרכה זה, מפרט צעד אחר צעד, את כל הפעולות שנדרש לבצע, על מנת להבטיח שימוש נכון במוצר על פי הנחיות של היצרן, כך שתובטח הצלחה בניסוי הקליני. שימוש לא נכון עלול לשבש את התוצאות מהניסוי, ולהכשיל את המוצר בשל שימוש לא נכון. בסרט ההדרכה, הנסיין רואה בדיוק מה הוא אמור לבצע בכול שלב, איך זה נראה במדויק על גבי 'ניסיין' אחר (המדגימה), ובמיוחד המיקום הנכון על הראש.
לכן, כאשר מעוניינים להפיק סרטון הדרכה לקראת ניסוי קליני, אנחנו ממליצים להקפיד על הנושאים הבאים:
1. לצלם את הסרט בוידאו, ולא להשתמש בסרטון אנימציה, כך שהנסיין יכול לראות במדויק איך משתמשים במוצר נסיינים אחרים. הצילום צריך להיות באיכות גבוהה, מצולם ממרחקים נכונים, כך שניתן לראות במדויק את כל הפרטים הקשורים לשימוש במוצר. חשוב שתהיה תאורה טובה של מקום הצילומים, כך שהכול יהיה ברור, וימנעו טעויות.
2. סרטון ההדרכה אמור להיות מלווה בקריינות מקצועית של קריין (או קריינית), אשר הוקלטו באולפן קול אקוסטי, כאשר ההנחיות לשימוש נמסרות בצורה נינוחה (קצת 'מורתית'), ובדיקציה מושלמת, שוב בכדי להבטיח שלא תהינה טעויות.
3. לשלב בסרטון כותרות להדגיש מסרים עיקריים, וחיצים להדגשת פקדים חשובים. לא להסתפק בציון הפקדים.
4. אין להגביל את אורך סרטון ההדרכה. אין כל בעיה שהסרטון ימשך דקות רבות, כל עוד המידע שנמסר חיוני. אבל, עדיף לחלק את הסרט 'לפרקים', כלומר- אם יש שלבים שונים בתהליך, עדיף להפריד בין החלקים באמצעות כותורות ראשיות והפסקה קצרה בין כל שלב.
לסיכום, במידה ונדרש להעביר ניסוי קליני את המוצר הרפואי שהחברה פיתחה, הכלי היעיל ביותר להדרכת הנסיינים הוא סרט הדרכה לקראת ניסוי קליני. קרא כאן המלצות חשובות בהפקת סרטוני הדרכה מסוג זה.
אולי יעניין אותך גם: מה החשיבות של סרטון הדרכה?
טיפים להפקת סרטוני הדרכה