משום מה השתרשה התפישה שסרטי תדמית באנימציה יותר זולים מסרטים המצולמים בוידאו
אני בהחלט יכול להבין מאיפה זה מגיע, אך צריך להסתכל יותר מקרוב על מבנה העלויות, על מנת להבין את ההבדלים.
מה עלות סרטי תדמית המצולמים בוידאו?
כמובן ישנם סרטי תדמית המצולמים בוידאו שהם מאוד יקרים, כמו למשל: סרט שעבורו נדרש לשכור מספר שחקנים ליום צילומים (או מספר ימי צילום), לדאוג לבמאי צילומים וצלם וידאו באיכות HD, איש הקלטת סאונד, ובנוסף- לצלם את הסרט באולפן, כאשר לפעמים גם מצלמים באולפן "מסך ירוק" (כזה שניתן להחליף את הרקע הירוק בכל רקע שנחפוץ). סרטים כאלו מאוד יקרים, ועלותם יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים רבים.
אבל, אלה בהחלט מקרים קיצוניים. רוב
סרטי התדמית לעסקים, מצולמים בבית העסק ולא באולפן, והמצולמים הם בדרך כלל אנשי העסק (מנכ"ל, מנהל שיווק, סמנכ"ל פיתוח וכד). בסרטים אלו, בדרך כלל מספיק יום צילומים יחיד, ואין צורך באיש סאונד נפרד. מספיק במאי צילומים וצלם וידאו ב- HD. סרטים מסוג זה הם בדרך כלל בעלות הנמוכה מ- 10 אלפים ₪.
מה עלות סרטי תדמית באנימציה?
סרטי תדמית באנימציה, וגם הפשוטים ביותר, מתחילים בעלות של כ- 10 אלפים ₪. חשוב לזכור שבסרטים אלו, יש עלות גבוהה לעצם כתיבת התסריט שמחייבת Story Board, עלות של האנימטור ש"בונה" את הדמויות, ועלויות של האנימטור ש"מניע" אותן במרחב (וזה כשמדברים על סרטי אנימציה בדו-מימד, כי סרטי תלת-מימד קופצים לעלויות של עשרות אלפי שקלים רבים גם כן). בנוסף, מכיוון שמדובר בדמויות אנימטיביות, חייבים גם להקליט קריינות מקצועית שתלווה את הסרט, במקום ההצגה של החברה על ידי אנשי החברה, כמו שנעשית בסרטים המצולמים בוידאו בתוך החברה.
מהם סרטי אנימציה המבוססים על Template?