להלן רשימת נושאים, אשר מאפשרים הוזלת עלויות של הפקת סרטי תדמית:
1. בחירת חברת הפקה- חשוב לבחון חברות הפקת סרטי תדמית, שלא רק הצעת המחיר שלהם נמוכה, אלא שגם נותנת חשיפה למחיר, קרי: קיים פירוט עלויות של כל אחד משלבי ההפקה, ולא רק מחיר סופי. חשוב שההצעה תכלול הצעה בסיסית, ועליה יתווספו אופציות שיאפשרו ללקוח לבחון כל אופציה בנפרד, ולהחליט אם היא חיונית עבור סרט התדמית שלו, או שניתן לוותר עליה ולחסוך עלויות.
2. עבודה מכינה לפני תחקיר- לפני כתיבת התסריט לסרט התדמית, חברת ההפקה מקיימת תחקיר על החברה, על מנת לגבש ביחד את תכולת הסרט. ככול שהלקוח עשה עבודה מכינה, עוד לפני ביצוע התחקיר, והגדיר לעצמו נושאים מהותיים שישולבו בסרט, התהליך יותר ממוקד, ומבטיח הוזלת עלויות בהפקה.
3. המשתתפים בהפקה- ככול שמספר המשתתפים בהפקה גדול יותר, כך כמובן גדלות העלויות. המציג של המוצר יכול להיות שחקן או איש החברה, הקריינות יכולה להיות של קריין מקצועי או של איש החברה, מאפרת חיצונית או כל אחד ידאג לעצמו, וכן הלאה. ברור ששימוש באנשי מקצוע, כגון שחקנים, מאפרים, קריינים וכד' יניב תוצאות שיראו וישמעו יותר מקצועיות, אבל- האם הם מבטיחים שהמסרים השיווקיים יועברו בצורה טובה יותר? לא בהכרח. אני באופן אישי מעדיף לראות ולשמוע את אנשי ומנהלי החברה ניצבים בחזית החברה ומציגים אותה, מאשר שחקנים חיצוניים שלא מחוברים לחברה. בנושאים אלו ניתן לחסוך עלויות רבות, וחשוב לדון על כל נושא בנפרד עם חברת ההפקה, לפני יציאה לדרך.
4. עבודה מכינה לקראת הצילומים בשטח- מרכיב משמעותי בהפקה של
סרט התדמית הוא עלויות של יום צילומים, ומספר ימי הצילום הנדרשים להפקה. ככול שהלקוח עשה עבודת שטח מקדימה, ודאג לכול ההיבטים הלוגיסטיים הקשורים בצילום ובזמינות של כל המשתתפים בצילומים, נחסך זמן צילומים יקר. בנושא זה, מומלץ לקרוא את המאמר: איך לחסוך זמן צילומים יקר בהפקת סרט תדמית?
5. בדיקת האופציות- סרט תדמית יכול להתבסס על צילומי וידאו בלבד, ולהעביר את כל המסרים השיווקיים בצורה אמינה ומקצועית. אבל, ניתן בהחלט להעשיר את הסרט באמצעים גרפיים נוספים, כגון: אפקטים עשירים, גרפיקה דינאמית, אנימציה, הדמיות תלת-מימד וכן הלאה, כיד הדמיון של חברת ההפקה. יש חברות, שמוכנות להיכנס להשקעה נוספת, ובלבד שמי שצופה בסרט התדמית שלהם יגיד: וואו. זו בהחלט החלטה של הלקוח, וחברת ההפקה תאמץ בקשות אלו בשמחה. מנגד, יש לזכור שהוואו בדרך כלל יקר, יוצר סרט יותר מרשים, אבל לא בהכרח מחזק את המסרים השיווקיים (לפעמים, דווקא להיפך). בהקשר זה מומלץ לקרוא את המאמר: מה הקשר בין ג. יפית וסרט תדמית, שבו המסר העיקרי הוא שככול שההצגה הויזואלית פשוטה יותר, והמסר השיווקי העיקרי ברור יותר, כך הסרט זכיר יותר ועובד לטובת הלקוח. לכן, יש לבחון כל אופציה בנפרד, ולהחליט לגופו האים היא תורמת להעברת המסר השיווקי טוב יותר (או זה סתם מספק גחמה של חברת ההפקה, שמעוניינת בסרט מרשים, עם הרבה רעש וצלצולים) החברה ומציגים אותה, מאשר שחקנים חיצוניים שלא מחוברים לחברה. בנושאים אלו ניתן לחסוך עלויות רבות, וחשוב לדון על כל נושא בנפרד עם חברת ההפקה, לפני יציאה לדרך.
לסיכום, הפקת סרט תדמית לא חייבת להיות יקרה. היא בעיקר תלויה בך הלקוח. בעבודה מקדימה ומסודרת, ניתן לקבל בדיוק את מה שרוצים, ובעלויות סבירות.
אולי יעניין אותך גם: סרט תדמית לעסק- איש המכירות הוירטואלי שלך
הדמיות תלת ממד בסרט תדמית לעסק